Tematrio – Olästa författare

Veckans tematrio handlar om författare jag inte läst, men vill läsa. Jag har ju en lång lista på sådana och utöver dem finns en rad till på en mental lista som ständigt blir längre. Min trio består av författare jag velat läsa länge och som snart kommer ut med nya böcker.

1. Claire Castillon har jag tänkt läsa länge och det ska bli av snart. Sekwa släpper nytt av henne i februari i form av novellsamlingen Bubblor.

2. På samma förlag ges Delphine de Vigans nya bok Dagar utan hunger ut i maj. Jag har No och jag hemma och kanske börjar med den.

3. Julian Barnes fick Man Booker Prize 2011 för The sense of an ending. I april kommer den ut på svenska och heter då Känslan av ett slut och ges ut av Forum.

 

8 reaktioner på ”Tematrio – Olästa författare”

  1. Castillon har jag också tänkt på ett tag, tror att det var hos Bokhora jag läste en recension som gjorde mig nyfiken. No och jag gillade jag jättemycket när jag läste den för ett par år sedan. Sekwa brukar verkligen leverera trevlig läsning!

  2. Jag tycker faktiskt att ”Underjordiska timmar” är bättre än ”No och jag”, men det är ju inte så upplyftande läsning.

    Claire Castillon är jag lite ambivalent till – hon får till en del lysande formuleringar och kan fånga en stämning väldigt bra men jag tycker samtidigt att det blirlite för mycket upprepning.

    1. Upplyftande behöver det inte alls vara, men gärna välskrivet. Upprepningar kan vara snyggt, eller skittråkigt. Nu blir jag ännu mer lässugen.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: