Grattis till Mats och Sara

Snart måste väl nästan Cirkeln gå från att vara en bok till att kallas ett fenomen. Vilken vansinnig succé de skapat författarparet Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg. Att då får Bokbloggarnas Litteraturpris kanske bara är en utmärkelse bland alla andra, men den är framröstad med kärlek. Stort grattis till det.

Nu ser jag och många med mig fram emot fortsättningen Eld som kommer i april.

På andra plats kom Korparna av Tomas Bannerhed, Weyler  förlag. På delad tredjeplats kom Mörk jord av Belinda Bauer, Modernista, Den enögda kaninen av Christoper Carlsson, Piratförlaget och Gå sönder gå hel av Sofia Nordin, Norstedts.

Den sistnämnda var min favorit av de fem böckerna i topp som jag läst. Vansinnigt bra och riktigt obehaglig.

Den enda jag inte läst är faktiskt Korparna. Måste ändra på det. Väntar bara på att någon form av pigghet ska infinna sig.

Läs mer om priset hos Breakfast Bookclub.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: