Böcker som hittat hit!

Veckans bokbloggsjerka innehåller en riktig samvetsfråga. En fråga som är superintressant för oss boknördar, men inte för någon annan. Det handlar om hur vi får tag i de böcker som väller in i våra hem.

Hur får du tag på dina böcker? Köper du eller lånar du dem? Finns det någon internetbokhandel som du anlitar oftare än andra? Kort sagt: beskriv hur du får tag på dina böcker som trängs i bokhyllan och som gör allt för att fånga ditt intresse. 

Jag köper färre böcker än förut. Nu säger det inte så mycket, men färre är det helt klart. Kommunens huvudbibliotek ligger i anslutning till gymnasieskolan där jag arbetar och jag är en trogen kund. Jag lånar dock fler och fler e-böcker, vilket inte hindrar att jag bär hem fler böcker än jag hinner läsa.

När det gäller köpta böcker är det Bokus jag använder mest, det blir Adlibris ibland också visserligen, men jag gillar Bokus hemsida bättre. Jag köper också från Amazon, fysiska böcker från den brittiska och e-böcker från den amerikanska. Det händer också att jag slinker in på Pocket Shop om jag åker buss eller tåg.

Bokbloggare gillar också att byta böcker och på våra träffar med bokklubben byter vi alltid. Bäst är det för hyllan om jag blir av med fler böcker än jag tar med mig hem. En bok om dagen gillar också att fixa byten och då kan jag dessutom få böcker som överraskar, som jag kanske inte hade valt själv.

Begagnade böcker köper jag allt för sällan. Gjorde ett fynd till grabbarna O på Bokmässan, men annars går jag sällan på antikvariat och har aldrig handlat något på Bokbörsen. Dumt egentligen.

Och så recensionsböckerna nu som blivit färre och det är helt medvetet. Jag hinner inte läsa allt och vill slippa det dåliga samvetet som olästa recensionsböcker ändå ger. Ber jag om något vill jag verkligen läsa.

3 reaktioner på ”Böcker som hittat hit!”

  1. Även min skola ligger granne med stadsbiblioteket och det är nog en bidragande orsak till att jag lånar en del böcker. Tyvärr lånar jag mer än vad jag läser. Inte sällan är själva låneprocessen ett avkopplande nöje i sig och då är själva läsandet liksom underordnat.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: