Lucka 8 Annika Alkb

Annika bloggar om böcker, främst deckare, på sin litteratur- och kulturblogg Alkb. Det är en av de bloggar jag följt i flera år och jag återkommer ofta. Det som Annika inte vet om deckare är inte värt att veta. Varje vecka bjuder Annika på en Bokbloggsjerka och den brukar jag försöka vara med i. Här kommer hennes tankar om jul och böcker i ”lucka” nummer 8.

Julkalendrar hör julen till, vilken är din favorit?

Det finns bara en julkalender och det är Teskedsgumman.

Vad är det bästa med julen?

Gemenskapen, den goda maten, stämningen och den totala avslappningen.

Hur firar du?

Med nära och kära i mitt familjehem.

Vilka böcker om jul skulle du vilja tipsa om?

Jag känner tyvärr inte till några böcker som specifikt handlar om jul …

Vilka böcker önskar du dig själv i julklapp?

Jag önskar mig, konstigt nog inga böcker i julklapp, men däremot har jag skrivit upp presentkort på Bokus och liknande på min önskelista.

Vilken bok borde alla få i ett paket?

Oj, vad svårt men jag säger Patient 67 av den gode Dennis Lehane ty någon mer genialisk bok får man leta länge efter.

Vilken känd person vill du ge en bok i julklapp och vad får han eller hon?

Nu känner jag mig en aning elak så här i jultider men med tanke på att jag nyss har läst Simon Becketts fjärde bok om David Hunter så tänker jag mig att han skulle ha stor nytta av Stephen Kings bok Att skriva. Visserligen gav jag Från andra sidan graven ett godkänt betyg, men han har fortfarande mycket kvar att lära.

Ja, Annika och jag tycker lika om mycket, men när det gäller Simon Beckett och Deon Meyer är vi oense. Med tanke på hur många chanser Beckett fått av Annika, bör jag ge Meyer en chans till. Tack för dina svar Annika och god jul!

 

1 reaktion på ”Lucka 8 Annika Alkb”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: