Nya författare i Boktolvan

Jag har faktiskt fixat en av mina läsutmaningar i år, mycket tack vare att jag samlat  väldigt många av de författare jag vill läsa till en lång lista. Mycket att välja på alltså. En hel Boktolva har det blivit och faktiskt några författare till.

Tänkte köra samma utmaning nästa år och lägger därför till en del författare. De flesta i kategorin ”författare jag tror att jag skulle gilla” och några som snarare landar under rubriken ”författare som jag känner att jag borde läsa”. Inte sällan kombineras dessa båda epitet.

Tanken är att utmaningen ska innehålla författare jag tänkt läsa ett tag. Nya debutanter och nyss upptäckta finns därför inte här.

Dilsa Demirbag-Sten, som jag tror att jag skulle gilla.  Jag håller inte alltid med henne, men uppskattar hennes frispråkighet,

Beate Grimsrud, känns som en författare jag troligen kommer att gilla och en som definitivt bör läsas.

Jeffrey Eugenides och då menar jag Middlesex.

Sarah Rayner, har hört namnet mycket och det låter som en författare som ka n passa mig.

Niklas Rådström, egentligen också främst en bordeförfattare.

Stephen King, för att det är lite pinsamt att inte har läst något av honom.

Péter Esterházy för att jag fastnat för hans namn, hans uppenbarelse och lockas av några titlar.

Silke Scheuermann, måste bli av med min tyska hang-up.

Juan Marsé kanske kunde vara något.

Katie Fforde, för att det måste vara lite kul att läsa också.

Sebastian Barry, brukar dyka upp på en massa prislistor.

Delphine de Vigan, för att jag har No och jag hemma som verkar så himla bra och för att jag brukar älska franska böcker.

 

Det känns som en hyfsad blandning, möjligen lite mycket gammalt och tungt. Hjälp mig gärna att hitta fler författare!

13 reaktioner på ”Nya författare i Boktolvan”

  1. Åh vilket härligt inlägg att läsa! Niklas rådströms bok om slas är underbar, den kan jag verkligen rekommendera. Sedan tycker jag att du ska läsa moa martinson om du inte gjort det. Och Monika fagerholm. Och Sara stridsberg, men henne fick jag för mig att du har läst?

  2. Stentavlor av Dilsa Demirbag Sten tror jag du kommer gilla. Stephen King har jag inte heller läst. Det vore en bra utmaning för mig med.

      1. Nån måste det väl finnas. Carrie kanske? Borde ju läsa någon riktig skräck, jag som aldrig läser skräck. Det är en genre för mig att upptäcka.

  3. Åh, älskar Katie Ffordes mysböcker. Du kan ju se om du vill låna någon av mina när vi träffas den 19e 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: