Om risken att missa pärlor

 

Att jag är minst sagt förtjust i Liv Strömquist har säkert inte gått er förbi. När jag skrev om den senaste boken jag läste, Hundra procent fett, konstaterade jag att min fördom mot grafiska romaner kunde ha gjort att jag helt missat henne.

Vi pratade mycket om läsbredd under mässan och jag läser verkligen böcker ur många genrer. Visst missar jag en del, men jag söker inte primärt efter en bok i en specifik genre, utan efter en bok som låter intressant. Böcker ur olika genrer fyller dessutom olika funktioner för mig. Humör och ork spelar in, men också mitt behov av variation. Att läsa tre böcker i rad om depression räcker, därefter behöver jag något annat. Och något annat kan vara chicklit, men lika gärna en diktsamling. Allt efter behag.

Hur som helst planerar jag en ny inläggsserie om böcker jag kunde ha missat om jag inte läst utanför min trygghetszon eller sett förbi mina fördomar.

Häng på!

4 reaktioner på ”Om risken att missa pärlor”

  1. Just av den här anledningen så gillar jag bibblans nytt-hylla. Där hittar jag ofta sådant so jag mest troligt inte annars hade plockat ur hyllan.

  2. På grund av jobbet blir jag ibland tvingad att läsa böcker som egentligen inte direkt tilltalar mig. Jag gnäller en del över det men sen visar det sig att böckerna var ju bra. Så jag är glad att jag ibland blir tvingad för annars hade jag nog mest läst samma sorts böcker hela tiden.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: