enligt O

Tankar från en bokberoende

Dagens i-landsproblem

Jag lånade så många bra böcker i slutet av semestern. Böcker som passade min utvilade hjärna perfekt. Jag njöt av att helt kunna sjunka in i välskrivna och tänkvärda böcker.

Nu har jag jobbat en vecka och den utvilade hjärnan är ett minne blott. Jag har knappt läst en rad på hela veckan och än mindre orkat fortsätta i böckerna anpassade efter semesterhjärnan.

Fy vad tråkigt det är med höst och vardag just nu.

Föregående

Fylld av kulturenergi

Nästa

Om jag inte hade haft köpstopp del 2

10 kommentarer

 1. Åh, precis det där är jag rädd för när jobbet börjar igen nästa vecka. Vill inte! Vill bara vara hemma och läsa dagarna i ända! Vem vill ge mig ett sådant jobb???

  • Skulle också gärna ha ett jobb där läsning utgör en större del. Lite kan jag visserligen få in i mitt, men då handlar det knappast om de böcker jag inte orkar läsa nu.

 2. Håller på att förbereda Gittan och Fårskallarna till måndag och känner mig just så’n i skallen. Fårskallig alltså, tyvärr slog fredagskomat till redan efter första veckans arbete. Regn också. Skicka hit det där jobbet snabbt som vinden!

 3. Nu frilansar ju i och för sig jag men håller med. Den här veckan har jag knappast fått något läst och även om jag gillar att jobba så känner jag att läshjärnan är väldigt ledsen nu. Vill bara att mina höstkurser ska börja nu så jag “tvingas” läsa skönlitteratur.

  • Gillar också att komma igen och jobba, men som du säger är just läshjärnan lite ledsen.

 4. Visst är det lättare att läsa när man är ledig! Jag orkar knappt läsa alls när jag jobbar (förutom sånt jag måste läsa i jobbet). När vi är ute med husbilen läser vi hur mycket som helst…

 5. Oj, och för mig är det ju precis tvärtom!! Haha. Jag läste inte alls på semestern bara för att få vila hjärnan. Och nu när jag börjat jobba igen, och hjärnan så smått börjar hacka igång igen… ja, då fungerar det utmärkt att läsa. 😀

  • Med tanke på att man jobbar mer än man har semester låter det bra ur ett läsarperspektiv.

 6. Känner igen det där, läsning hamnar efter sömn på priolistan numera…

 7. Jag läste massor på måndagen, men resten av veckan var hjärnan helt väck. Konstigt att det blir så 🙂

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: