Just det ja…

Bestämde igår att jag ska skippa att köpa nya böcker fram till Bokmässan. Man skulle kunna kalla det köpstopp, eller någon form av minskning av böcker som förs in i huset i alla fall. Måste bara klicka hem ett par till min iPad först, men sedan så! Det borde funka, eller?

Annars är det dags att komma på bra ursäkter till att undantag från köpstopp. Bokcirkelsböcker är t.ex. böcker som kan undantas från köpstoppet. Därför måste jag såklart införskaffa A tiny bit marvellous av Dawn French som vi ska läsa till nästa bokbloggsbokträff.

Riktigt bra författare kan undantas från köpstoppet också. Om det är böcker som veeerkligen är suuuperefterläängtade. Kan inte komma på någon sådan just nu, men jag återkommer.

Böcker som på något sätt behövs i jobbet måste också få köpas såklart. Undrar just vilka böcker jag ska tvinga eleverna att läsa i höst. Falkenlands nya kanske? Eller kanske de kan gilla Jordahls? Nu har de visserligen bara varit i Sverige ett par år, men utmaningar är ju bra. Eller?

Fler undantag? Tro mig, jag funderar riktigt hårt på detta. Återkommer. Men köpstopp har jag. När det gäller böcker då. Nästan alla. Presentkort, hur var det med dem nu igen? De får man använda trots köpstopp eller? Presenter funkar väl?

Skulle det bli total kris får jag väl be någon köpa ut åt mig. Jag återgäldar gärna den tjänsten vid behov.

Nu ska jag i alla fall klicka hem Dawn French helt legitimt och ni vet ju att böcker aldrig ska resa ensamma. Nu är det visserligen en e-bok, men detsamma måste väl gälla dem?

14 reaktioner på ”Just det ja…”

 1. Oj, oj, oj, köpstopp… Naturligtvis är ju gåvor undantag. Och böcker man bara måååste ha. Och alla andra ursäkter man kan komma på räknas väl också?!? Det är ju helt klart att böcker aldrig får resa ensamma, är det sedan runt världen eller i cyberrymden kvittar väl:)

 2. Gillar lanken på att anlita boklangare. Tur att jag inte har köpstopp för det skulle jag inte klara av, det är det där med karaktären du vet.

 3. Jag förstår precis… Har köpstopp, men har precis förhandsbokat Läckbergs nya (betalade visserligen med presentkort, men ändå). För att inte tala om beställningen jag gjorde i söndags, men dte var ju så billigt och så var det en bokcirkelbok och så var det ju delar i serier som jag samlar på och så var det…

  Jag kan gärna bli din boklangare om du blir min 🙂

 4. stackars dig som ahr köpstopp på böcker. Jag behöver inte köpa böcker då man ahr en hel hög med böcker härhemma att läsa och dessutom är man emd i Bokias bokcirkel!
  Jag kommer vänta på svenska versionen av bokcirkelsboken som vi ska läsa till nästa träff. Är ganska värdelös på att läsa engelska böcker så därför väntar jag!
  Tack för senast

  1. Tack själv! Det är inte alls synd om mig, har galet mycket böcker hemma och måste verkligen läsa dem innan jag köper något nytt. Tror vår nästa bok blir riktigt bra!

 5. Skrev en kommentar i din gamla blogg 🙂

  Men jag tänkte höra med dig om du känner några bokbloggare i Umeå. Jag flyttar dit i slutet av augusti och hoppas på att hitta några andra bokbloggare för bokträffar. Jag har försökt annonsera efter bokbloggare på min egen blogg utan att lyckas så jag undrar om du kan tänkas hjälpa mig? 😉

  1. En bok om dagen, Ett hem utan böcker och alkb bor norrut, men jag tror inte att det är Umeå tyvärr. Hör med dem i alla fall. Får du inget napp skriver jag ett inlägg!

 6. Ha ha Du är rolig du! Jag trodde att jag gillade böcker, men det är ingenting mot dig! =D Lycka till med köpstoppet. Eller kanske inte. Böcker kan man väl aldrig få för många av??

 7. Köpstopp är inget för mig, även om jag lånar otroligt mycket böcker på biblan och av vänner. Lycka till!! Undantag måste man ju ha. Ingen regel utan undantag, visst!!

 8. Men du, det här med e-böcker, är dom inte alldeles på tok för dyra. Såg fram emot att börja läsa böcker på min surfplatta men jag blev så snål, kanske hänger det mycket ihop med att jag baara köper pocketar och nästan baara på internetbokhandlar. Svenska pocketar blir ju aldrig dyrare än 50-lappen då. Men att e-böckerna skulle kosta lika mycket som en inbunden gör mig sur.
  Eller har du nån bra sida du fyndar på?

  1. Jag har gjort många fynd på biblioteket. Bra priser där! Och engelska pocketböcker finns ofta i billigare e-boksformat på amazon. Köpte en trilogi med ungdomsböcker för 4 dollar och det kändes helt okej. Men nya e-böcker är lite väl dyra kan jag tycka.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: