En svartare sommar

Om The summer I turned pretty av Jenny Han var söt som socker är fortsättningen It’s not summer without you helt klart av det beskare slaget. Johanna K på Bokhora tyckte att första bokens sensmoral var tveksam, då det fokuserade på att ett snyggt utseende skulle vara lösningen på alla problem. Jag tolkade inte Belly så, att det var just utseendet som var grejen. Mer att hon upptäckte vem hon egentligen var.

Nu har det gått nästan ett år och Susannah har dött. Det blir ingen trevlig sommar i huset. Istället försöker Belly roa sig hemma. Det går sådär. Hon saknar Conrad, Susannah och sommarhuset. Conrad ja, vi får veta att de varit ihop. Inte längre dock, men någonstans är Belly fortfarande kär i honom. Lite svårt att förstå måste jag erkänna. Visst, han är snygg och cool, men definitivt inte någon drömprins. Speciellt inte nu då sorgen efter Susannah verkar ha sänkt honom helt.

När Conrad försvinner från collage ger sig Belly och Jeremiah iväg på jakt efter honom. De hittar honom (såklart) i sommarhuset och det är där större delen av boken utspelar sig. En mörkare och faktiskt lite bättre uppföljare. Nu ser jag fram emot att läsa del tre som utspelar sig ännu några år framåt i tiden.

Jag hade älskat It’s not summer without you som tonåring, kanske ännu mer än jag gör nu. En riktigt bra bok om kärlek, vänskap och sorg. Mest av allt växer faktiskt Bellys mamma och det är förhållandet mellan henne och Belly som jag gillar absolut mest.

Vet  ni, jag skriver inte så mycket mer. Det är så lätt att skriva för mycket och jag vill inte förstöra läsningen för er. Det är i alla fall en bok värd att läsa, men inte utan att ha läst första delen.

 

2 reaktioner på ”En svartare sommar”

    1. Gillade du inte första så vet jag inte om det är bättre nu. Samma personer ändå. Å andra sidan tar den inte många timmar att läsa.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d