Utmaningsstatus

Har man ingen inspiration får man skriva ett tråkinlägg.

(gammalt bokbloggarordspråk)

 

Och ett sådant skulle kunna vara en koll på hur det går i de läsutmaningar jag tänkt fixa under året. Intressant för mig och min tävlingsinstinkt, men kanske inte för så många andra.

Anyway, here goes:

Min Boktolva går riktigt bra med 8 böcker lästa hittills. Egentligen två halva också, då jag håller på med en diktsamling av Pia Juul och faktiskt läst lite Corac McCarthy och gett upp. Nya tag där alltså och snart i mål.

En utmaning som känns kul och som hör ihop med Boktolvan på många sätt är Nobelprisutmaningen där det gäller att läsa nobelpristagaren 2011 i förtid. Hade varit kul att lyckas. Jag har en del poeter jag tänker klämma ganska snart.

Den tyska läsningen inför bokmässan går inte alls. Inte alls. Har ingen inspiration ännu, men är lite sugen på att läsa Herta Müller nu när hon ändå kommer till Göteborg. Noll tyska böcker lästa än så länge dock.

Lyrans resa går också minst sagt sådär. Jag har läst en bok, lånat två till och tänkt läsa två andra. Mycket snack och lite action än så länge alltså. Det är inte det att jag inte vill läsa böckerna. Det har bara inte blivit så.

Lyrik har jag dock läst en hel del i år. Målet är en bok per månad och hittills har jag läst fyra och håller på med två. Går alltså enligt planerna. En hög diktsamlingar fick följa med hem från biblioteket förra veckan.

Nästa bok i serien så. Jag har läst vidare i serien av Peter James, både bok två och tre. I övrigt har det inte hänt mycket med den listan heller.

Tja, det rullar väl på ganska bra och det är lätt att konstatera att ju friare en utmaning är desto bättre. Är trots det mediokra resultatet lite sugen på att snickra ihop ännu en sommarutmaning. Kanske både vansinnigt och onödigt, men ändå lite småkul.

Hur går det med dina läsutmaningar? Planerar du något speciellt sommarprojekt?

 

 

8 reaktioner på ”Utmaningsstatus”

 1. Oj vad mycket utmaningar! Jag har en eller två möjligen. En är att läsa Auels 6 böcker om Ayla och att jag innan året är slut ska jag ha läst minst 10 av alla de där lite udda böcker jag köpte på bibblan förra sommaren.
  Har haft några till innan men kände att det blev för mycket press på läsandet och det gjorde att det inte var på roligt att läsa.

  1. Ja du, jag har plockat på mig en del, men som du ser följer jag dem inte alltid så bra. Tanken är god, om än lite överambitiös, men i praktiken har jag svårt att följa en läsplanering.

   1. Ja man tar på sig mer än man hinner med ibland.
    Jag börjde för ett tag sen med en massa planering men insåg att, jisses, dygnet är för kort. Så nu har som sagt två som jag ska se till att fixa, kanske det kommer någon till innan året är slut, men den får jag kämpa med då isf. 😀

 2. Håll ut, snart kommer inspirationen att infinna sig!

  Den 25 maj släpper Bokmässan årets seminarieprogram och jag kan lova dig att vi kommer att gästas av många spännande författare, både tyskspråkiga och andra!

  1. Så kommer det säkert att bli Hanna. Ser fram emot mässan och om inte förr så blir det tyskt inför den.

 3. Oj :). Jag har en oavklarad från förra året – Läs boken, se filmen – som jag tänkt få klart i år, men det går verkligen inge vidare med filmtittandet. I år hoppade jag på en trilogiutmaning, jag har lyckats läsa två böcker… Lyrans resa är jag med på för första gången och har hittills lyckats läsa i alla fall en av tre böcker vid varje stopp :). Det går sådär alltså 🙂

 4. Har inga utmaningar jag har hoppat på än, förutom att med bloggens hjälp hålla bättre koll på vad jag läser och vill läsa:)
  Funderat däremot på boktolvan som jag läst om i massor av bloggar.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: