Mina svar på F

Det blev ett uppehåll förra veckan efter en intensiv Världsbokdag, men nu kör vi del 6 i Bokalfabet 2.0. Dags för bokstaven F alltså.

1. Vi börjar som vanligt med 5 ord som denna vecka ganska naturligt börjar på F. Koppla de fem orden till en eller fler boktitlar. Använd alla ord, eller dem du känner för. Boktipsen är prioritet nummer 1.

filosofera

frustration

frukt

finsmakare

fri

 

Filosoferar gör de mycket i Igelkottens elegans av Muriel Barbery som handlar om en portvakterska som kanske är mer av en finsmakare än de flesta förväntar sig av en så enkel person.

Frukt handlar Persikosommar av Jodi Lynn Anderson om och om tonårstjejer som vill vara fria. De känner stor frustration över alla begränsningar i livet.

 

2. Som vanligt vill jag att du presenterar en litterär karaktär. Idag med för- eller efternamn på F.

Fredrika Bergman är en av huvudpersonerna i Kristina Ohlssons deckare. Hon är civil vilket gör att hon ganska ofta får mer skit än hon förtjänar.

3. Jag är lite av en frankofil när det kommer till böcker och filmer, trots att jag inte kan ett år franska. Vilket är ditt litterära favoritland och din litterära favoritplats?

Ja, förutom Frankrike i allmänhet och Paris i synnerhet tycker jag mycket om riktigt brittiska böcker. De får gärna utspela sig i Oxford, då går jag igång rejält. Cornwall är också en favoritmiljö.

3 reaktioner på ”Mina svar på F”

  1. Jag köpte Igelkottens elegans härom veckan för att det har skrivits så mycket om den i bloggvärlden. Ska bli intressant att se om jag är lika lyriska som alla andra tycks vara.

    Jag tänkte också först på Fredrika Bergman men det fick bli Fredrik Broman i stället 🙂

    Vad var det du kallade oss, Anglofiler? Ja, det skriver jag gärna under på då jag läser väldigt många böcker som utspelar sig i Storbritannien och hittills trivs jag alldeles utmärkt där.

    1. I min bokcirkel var jag ensam om att tokälska, vilket var en stor överraskning för mig. Tänk att det går att tycka illa om den. Då måste man tycka fel. 😉

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: