Ska det vara roligt att läsa?

Annika vill idag att vi skriver om roliga böcker och säger sig själv helt sakna humor. Det har jag svårt att tro, men jag håller med om att skämskudde kan behövas när skämten blir för kassa antingen det är på tv eller i böcker.

Kan litteratur vara rolig? Vilken är din favoritbok med humoristiska inslag?

Jag brukar hävda att Erlend Loe är min favorit när det gäller roliga böcker och trots att jag blev besviken på hans senaste bok Stilla dagar i Mixing Part håller jag honom som favorit. Jag älskar det absurda i att Doppler flyttar till skogen och blir kompis med en älg. En älg som han dessutom säger sig döpa efter en släkting, trots att släktingen i fråga heter något helt annat. Jag älskar också att den stackars huvudpersonen i Fakta om Finland alltid får läsa en blöt morgontidning då det bildas ett lokalt lågtryck i hans kök varje dag. Att hela boken sedan går ut på att huvudpersonen ska skriva en turistbroschyr om Finland, trots att han aldrig varit där, tycker jag är vansinnigt roligt. Bultbrädan i Naiv. Super. är också underbar, liksom den skridskotur som Erlend och hans kompisar planerar i Expedition L.

Absurt ska det vara om jag ska skratta, gärna väldigt, väldigt absurt, på gränsen till vrickat.

Vad skrattar du åt?

3 reaktioner på ”Ska det vara roligt att läsa?”

  1. Jag som trodde du skulle skriva om den där boken dina elever läser just nu. Har du läst Kurt i Kurby än? (Jag har själv flera Loe kvar. Helt medvetet. Man vet aldrig när man behöver muntras upp!!)

    1. Kurt, jag måste läsa om Kurt! Mina elever har aldrig kul, de går ju i skolan och står dessutom ut med mig hela dagarna.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: