Tematrio – Titelkvinnor

Jag funderade, funderade och funderade men kom inte på några böcker med kvinnor i titeln till veckans tematrio. Hur svårt kan det vara tänkte jag och funderade igen. Jag kom på en titel, funderade igen, kom på en till, funderade mer, funderade, funderade och sedan gick den berömda proppen ur. Då funderade jag istället på om jag skulle göra ett papper a’  la’  Vixxtoria, men jag nöjer mig med en trio lästa och två olästa, det är ju ingen tävling det här. 😉

1. Bara Alice av Maggie O´Farrell är en riktigt bra bok av en väldigt bra författare. Den heter After you’d gone på engelska om du föredrar att läsa den på originalspråk. Boken handlar om Alice som reser till Skottland för att träffa sin familj. På tågstationen ser hon något som chockar henne svårt och hon tar tåget tillbaka till London. En olycka sker och Alice hamnar i koma. Under bokens gång får bit för bit reda på vad som hänt.

2. Fortfarande Alice av Lisa Genova läste jag i helgen och det var en  helt fantastisk läsupplevelse. Också den handlar om minnet, men ett minne som försvinner snarare än kommer tillbaka. Alice är professor och drabbas av tidig alzheimers. Att följa hennes sjukdom är både gripande och hemskt.

3. Alice i underlandet av Lewis Carol måste så klart bli val nummer tre. Det var länge sedan jag läste den, men jag gillade den skarpt. Filmen har jag inte sett dock, det borde jag kanske göra?

Hittade också en bok med Alice i titeln som jag inte läst, men vill läsa En flicka som kallas Alice av Kristin Hannah och en som många elever brukar gilla Go ask Alice.

Namn på B nästa vecka kanske?

4 reaktioner på ”Tematrio – Titelkvinnor”

  1. Om du ska tävla är ju frågan om du har läst de här böckerna eller inte. Hur många Alice-böcker hittar du som du _inte_ har läst? 😉

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: