Tack å tack å tack!

Av Nina har jag fått en Beautiful Blogger Award. Hade hon inte skickat den till mig, skulle jag definitivt gett henne en. Jag pratar jämställdhet rätt ofta, försöker uppfostra mina grabbar sunt och skriver ett och annat blogginlägg, men Nina skriver debattartiklar och startar protester mot könsstereotypa barnkläder. Helt klart en ”doer” och en förebild.

Så här skriver Nina om mig:

Kvinnan som läser och lagar plättar samtidigt, står bakom denna händelserika bokblogg. Kvinnan med sin ernorma läslusta håller liv i min. Hon utbildar mig dessutom i viktiga frågor ang t.ex. skola och feminism. Därtill har hon varit ett stort stöd för mig under mina deppiga perioder då Villes pappighet har varit svår att bära.

Barnslig som jag är blir jag bubbligt glad av att uppmärksammas och få lite beröm. Tack för dina fina ord Nina!

När man tagit emot awarden ska man:

♦ kopiera in awardbilden i din blogg för att visa att du har fått den
♦ tacka och länka till den som nominerade dig
♦ nominera sju andra bloggare och länka till dem
♦ berätta sju intressanta saker om dig själv

Två punkter uppfyllda alltså, de två lätta. Jobbigast är att välja sju favoriter bland alla bloggar jag läser och tycker om. Det känns lite som att välja lag på gympan. Här kommer ändå de sju som jag vill uppmärksamma lite extra!

Bokbabbel har bloggat länge, men jag har inte förrän de sista månaderna fastnat rejält. Klassiker som 25 skäl att köpa en bok gör det här till en riktigt läsvärd bokblogg. Alla brevbärares mardröm, men nätbokhandlarnas våta dröm.

Fiktiviteter kikar jag in hos varje dag och trots att jag aldrig har träffat Helena känns det som om jag verkligen känner henne. Alltid bra boktips och alltid personliga reflektioner. En mycket läsvärd blogg!

Kafka på jobbet har inte bloggat så länge, men Åsa har definitivt seglat upp som en favorit. Alltid frispråkig, rolig och riktigt bra på brutala sågningar. Inte den blogg med flest recensioner, men väldigt personliga inlägg.

Lyrans Noblesser är alltid Lyrans Noblesser det går inte att komma ifrån. Alltid påläst och personlig och dessutom har hon lurat mig att läsa en massa böcker som jag aldrig hade läst utan hennes resor jorden runt.

Om böcker som jag hunnit läsa där Vixxtoria regerar är en av de bloggar jag följt sedan starten. Ingen kan som hon få till diskussioner av de mest absurda slag, som när hon bad om tips på böcker vi trodde hon inte skulle gilla. Skönt också att ha en expert som alltid kan säga om jag kommer att gilla en bok eller inte.

Paperback Lover tillhör också mina gamla bloggbekanta som jag alltid följer och ofta inspireras av. Nu när läshögarna är sjukt stora ger hon mig visserligen lite dåligt samvete när hon till exempel presenterar den ena Orange Prize vinnaren efter den andra.

Skrivarmamman heter egentligen Pernilla och hon är nog den flitigaste bloggaren av dem alla. Dessutom är hon både rolig, rapp och inte sällan rejält dräpande. Jag följer med spänning hur det går med hennes bok och tänker kräva ett signerat exemplar: 😉

Och så var det jag då. Sju saker. Jag har inte så himla mycket intressant att berätta om jag ska vara ärlig. Allt kommer nog inte heller som en överraskning.

1. Jag har riktigt dåligt tålamod och hyfsat dålig uthållighet. Är till exempel väldigt bra på att starta läsutmaningar och sedan hoppa av dem själv. Är också inne på min tredje bloggadress på 1,5 år. Får jag för mig något ska det hända NU och det här med att tänka efter före funkar så där.

2. Att kalla mig Lilla O var missvisande, jag borde istället valt Lilla My. Jag uppfattas inte sällan som rejält arg och drar mig aldrig för en hetsig diskussion. Fem minuter efter en explosion har jag glömt allt och fattar inte alltid varför inte alla andra gjort det.

3. Jag har fortfarande inte lärt mig att det kanske inte är passande att skämta brutalt med människor som jag inte känner väl. Alla kanske dessutom inte har samma humor som jag.

4. Jag lider av frisörskräck. Den som ser mig förstår nog inte varför, då min frisyr är allt annat än komplicerad. Jag skulle dock aldrig låta en vilt främmande människa klippa i mitt hår och riskera att få stå där med virvlar åt fel håll eller en frisyr som måste skötas. Att dessutom sitta och försöka vara trevlig under tiden ligger inte direkt för mig. Vi firar snart tioårsjubileum min frisör och jag. Hon är dyr som satan, men det är det värt.

5. Den som ser mitt skrivbord på jobbet (eller mitt hem för den delen) skulle absolut tro att jag inte har koll på ett enda papper, men det har jag. Jag har däremot sällan koll på nycklar och mobil.

6. Jag är en tidsoptimist av rang. Sällan väldigt försenad, men ofta fem minuter efter hela dagarna. Dålig vana helt klart.

7. Om ni läst dessa sex punkter så kanske ni går omvägar på Bokmässan, men gör inte det. Jag är rätt snäll också mitt i all hopplöshet! 🙂

12 reaktioner på ”Tack å tack å tack!”

  1. Tack gulliga!
    Jag ska försöka göra det här inom några dagar. Bloggfliten är nog inte på topp just nu, rätt mkt jobb. 🙁 Men snart!
    Tack sötnos!

  2. Vad kul att få lära känna dig lite bättre! Jag började läsa dig alldeles innan du flyttade till EnligtO, och du har verkligen blivit en favorit.

  3. Tusen tack! Jag behöver verkligen lite uppmuntran just nu så jag blev väldigt, väldigt glad för denna utmärkelse. Om jag inte förärats awarden av dig hade jag förstås gett en till dig eftersom Enligt O fortfarande är en av mina favorittillhåll i bokbloggsvärlden. Kul att lära känna dig mer och jag ser fram emot att träffas på bokmässan – trots allt 😉

  4. Tack! Jag går ju typ runt och tror att ingen har hittat min lilla blogg än. Jag blir jättesmickrad och stolt av din nominering. Ska såklart göra mig förtjänt av den genom att såga något riktigt ordentligt snart 😉

  5. Vad kul det är att få tips på andra bloggar på det här sättet. Även om jag redan följer de flesta så dyker det ofta upp någon ny potentiell favorit!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: