Hemliga kompisar

I Hemliga kompisar av Helena Bross får vi träffa barnen i klass 1B där det en vecka händer något speciellt. Alla får dra en lapp med ett namn och under veckan ska man vara extra snäll mot den personen. En hemlig och bra kompis. Oscar som är bokens huvudperson får Maja som sin hemliga kompis. Maja som är den sötaste man kan tänka sig. Först går allt lite fel när Oscar råkar spilla mjölk på Maja, men sedan har de riktigt mysigt. Linus, som är Oscars hemlige kompis, hjälper honom att bli bättre på fotboll och Maja visar sin hemlige kompis Melker ett riktigt bra gömställe.

Boken vänder sig till barn mellan 6 och 9, men både Lillebror och Storebror tyckte att Hemliga kompisar av Helena Bross var en riktigt bra bok. Jag tyckte också om den här söta historien var riktigt bra. Ett bra och fint budskap dessutom då hela boken går ut på att klasskamraterna ska vara snälla mot varandra.

Det finns en lång rad böcker om barnen i klass 1B. Tydligen varierar huvudpersonerna i varje bok  och det låter som en riktigt bra idé. Många av böckerna låter spännande och grabbarna O har undersökt Bonnier Carlsens hemsida ordentligt. De böcker båda enats om att läsa är Natt i skolan som är ganska ny, samt Spöket i skolan som faktiskt innehåller en CD också.

1 reaktion på ”Hemliga kompisar”

  1. Jag gillar Helena Bross böcker. Min dotter (7 år) har läst flera av böckerna i serien om klass 1B. Senast tror jag det var Tandligan, som passar bra för den som har en lös tand. Rekommenderas!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: