Kul och skruvad rymdfärd

Jan Lööf är en favorit hos familjen O och den senaste tiden har vi läst Pelle på planetfärd.

Pelle har spelat så mycket dataspel och läst så många serietidningar att han tröttnat. Han längtar efter ett riktigt äventyr och ett riktigt äventyr är vad han får. Skrot-Nisse har nämligen byggt ett stor rymdraket i plåt och Pelle får uppdraget att åka upp till enstöringen Bertil i rymden för att hjälpa honom. Han har nämligen problem med den elake Björkman.

Först är Pelle lite rädd, men Nisse säger att han själv är för gammal och Kalle för feg, så det måste bli Pelle som åker. Mitt på en till synes livsoduglig planet har Bertil byggt sitt hus. Både han och hunden blir väldigt glada när Pelle kommer flygande. Tyvärr förstördes raketen vid landningen och då blev grabbarna O lite skraja. Skulle Pelle fastna i rymden?

Snart glömde de alla bekymmer och hemskheter och njöt av den härliga historien om hur Ture Björkman snor hunden och Pelle letar på stenåldersplaneten, dansplaneten och robotplaneten där en stor robot med bilhuvud framkallar rejäl förtjusning.

Grabbarna O skrattade gott åt de fantastiska illustrationerna av Jan Lööf . Bäst är de roliga monstren på Space Bar, men de gillar alla rymdbilder också. Historien är dessutom både humoristisk och spännande med ett riktigt bra slut. ”Görbra bok” hälsar Storebror. Jag och Lillebror håller med!

6 reaktioner på ”Kul och skruvad rymdfärd”

  1. Låter som någonting som kan passa även hos mig. Jag såg förresten att även astronaut Fuglesang har skrivit en barnbok. Har du läst den?

  2. Karin Berg/Enbokcirkelföralla

    Älskar också Jan Lööf. Har sparat mina böcker från när jag var liten och läser dem för mina ungar =)

  3. Nåt så pedagogiskt som Skrot-Nisse är ju svårt att finna, men Pelle kan komma på en god andra alternativt tredjeplats. Läste många Pelle-böcker som knoddis, det kommer jag ihåg. Bra att du tipsar, så dom inte glöms bort! 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: