Veckans kulturfråga v.34 2023

Riktigt över är sommaren förhoppningsvis inte, men läsåret inleddes förra veckan och mina elever började i måndags. För mig är det höststart och därmed också start för veckans kulturfråga efter sommaruppehållet. Ni ska få samma uppgift som mina elever fick igår, nämligen att berätta om den kultur de upplevt under sommaren 2023. Kanske en låt de spelat om och om igen, en bra film eller tv-serie, de sett, ett spel de spelat eller kanske en konsert eller utställning de besökt.

Hur såg din kultursommar 2023 ut?

Det var länge sedan jag hade en låt på hjärnan på samma sätt som Barbaric med Blur snurrat i den under sommaren. Jag tycker att hela albumet The Ballad of Darren är briljant, men just Barbaric har jag lyssnat på flera gånger om dagen sedan den släpptes. Ofta har jag också lyssnat igenom alla de tio låtarna på albumet.

Tv-serien som följt mig under sommaren är The Marvelous Mrs. Maisel, där jag nu hunnit till den femte och sista säsongen. Hittills tycker jag lite sämre om den än de tidigare, då jag inte tycker att de framtida delarna funkar, men jag vill självklart se färdigt den ändå. Jag och maken har också snart sett färdigt första säsongen av The Bear och den gillar vi båda skarpt, även om det intensiva tempot gör att man blir helt utmattad. Någon film har jag faktiskt inte sett, inte ens Barbie eller Oppenheimer.

Läst har jag däremot gjort, även om det varken blivit så många eller så bra böcker som jag hoppats. Bäst i sommar är Lucrezias porträtt av Maggie O’Farrell, som jag kommer att skriva om så snart jag hinner. Jag tyckte också mycket om Claire, som havet ljus av Edwidge Danticat och Tritonus av Kjell Westö.

Två konserter har jag varit på. Båda med yngste sonen och dessutom samma vecka. Först åkte vi till Stockholm och såg Elton John och två dagar senare var det dags för Coldplay på Ullevi. Två riktigt fina upplevelser, kanske var Coldplay snäppet bättre, troligen för att jag inte hade speciellt höga förväntningar på dem.

4 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.34 2023”

    1. Var också lite överraskad över att gilla Tritonus, samtidigt brukar jag gilla Westö även om Den svavelgula himlen, som jag läste senast var lite sämre.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: