Veckans kulturfråga v.2 2023

Jag ägnar januari åt att försöka hinna med några av alla böcker som kom ut förra året, men som fortfarande står olästa. Dessutom har jag en utmaning som löper över hela året där tolv bokälskande vänner tipsat om en bok de tycker att jag ska läsa 2023 och majoriteten av dem kom ut just 2022. Vi stannar därför kvar lite i förra året i veckans kulturfråga som lyder:

Vilken för dig ny favoritförfattare upptäckte du 2022?

Totalt läst jag böcker av drygt 50 för mig nya författare. Många av dem trevliga nya bekantskaper som jag gärna återser. Den som jag läst flest böcker av är Alice Oseman vars Heartstopper jag både sett och läst flera delar av. Just nu läser jag fjärde boken i serien om Charlie och Nick. Däremot har jag inte läst någon ”riktigt” bok av henne och det vill jag gärna göra. Solitaire väntar i min Kindle.

Ännu har jag bara läst en bok, men jag är väldigt glad över att Annie Ernaux tilldelades Nobelpriset i litteratur och vill gärna läsa fler böcker av henne. Även Stine Pilgaard, vars bok Meter i sekunden jag hittade av en slump, skulle jag gärna läsa mer av. Tre av drygt 50 alltså och även om det självklart finns många, många fler, nöjer jag mig med dem.

7 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.2 2023”

  1. Det är svårt att utnämna favoriter när man just funnit dem, men jag tar i alla fall fram två författare vars böcker som jag läste ifjol gör mig nyfiken på att läsa mer av dem.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: