Plågoandar – en miniserie

På svtplay ligger miniserien Plågoandar som heter Sticks and stones i original. Det är en brittisk serie om Thomas Benson som leder en grupp med tre andra på företaget där han arbetar. Han är lite äldre än dem och har egentligen ingenting gemensamt med dem. Tydligt är också att de motarbetar honom, kanske av avundsjuka eller för att de helt enkelt vill ha hans jobb. Under en viktig presentation låser sig allt för Thomas. Han lyckas inte få igång internet, presentationen går inte att öppna, han får en panikattack och svimmar. När han funderar över vad som kan ha hänt inser han att Andy, en av de andra i gruppen, inte gett honom information om att det finns nya rutiner för att använda nätverket. Det här är det första, konkreta beviset på att Andy och Becky i gruppen vill honom illa. Den tredje personen, Isobel, verkar stötta honom, men Thomas vet inte riktigt om hon kan lita på honom.

Mobbningen av Thomas eskalerar och han vet inte hur han ska hantera det. Värst är kanske att hans arbetskamrater hånar hans dotter som är döv. När han konfronterar Andy, som helt klart är värst, nekar han självklart. Det går inte heller att komma åt Becky som skriver hånfulla post-its och sätter på hans skrivbord. Thomas tror i alla fall att det är hon, men kan inte bevisa det. Han försöker få chefen att förstå att de misslyckanden som görs inte handlar om Thomas själv, utan om att hans grupp motarbetar honom, men hans chef tror honom inte. Istället tillåts situationen att eskalera.

Plågoandar är en bra serie och en ganska obehaglig sådan. Tre intensiva avsnitt som passar bra att sluka när man har några timmar över.


Om serien

Plågoandar (Sticks and stones), 3 avsnitt, (2019)

Skapad av Mike Bartlett. I rollerna bland annat Ken Nwosu, Susannah Fielding, Ben Miller, Sean Sager och Ritu Arya.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: