Udda veckor säsong 2

Första säsongen av Udda veckor var riktigt bra och självklart slängde jag mig på andra säsongen så snart den sändes på Kanal 5. Sju avsnitt även den och det är egentligen lite för lite, men bra avsnitt är det och den cliffhanger som avslutar säsongen är inte nådig. Det MÅSTE bli en tredje säsong.

När säsong 2 börjar är Jonas och Frida fortfarande ganska nyskilda och det där att ha barnen varannan vecka fortfarande lite konstigt. Jonas förhållande med Camilla har tagit slut, medan Frida fortfarande är ihop med Tobias (Charlie Gustafsson), som Jonas lite föraktfullt kallar för ”baristan”. Jag gillar både Jonas (Linus Wahlgren) och Frida (Christine Meltzer) men frågan är om Lotta (Vanna Rosenberg) och Mattias (Gustaf Hammarsten) inte är ännu trevligare. Bra skådespelare finns det gott om i den här serien. Det är lättsamt, trevligt, känslosamt och ibland en aning pinsamt. I denna den andra säsongen får tonåringarna Benjamin (Adrian Macéus) och Stella (Emmi Tjärnström) ta mer plats och det leder till en del roliga och jobbiga scener.

Om det är något Udda veckor lyckas med så är det att skildra hur jäkla jobbigt det verkar vara att skilja sig och dessutom försöka hitta något ny. Fy katten för Tinder och dejter. Manuset av Mia Hundvin, Kari-Anne Henriksen och Adrian Boberg är bra och balansen mellan humor och allvar är fin. Det är långt ifrån någon svår eller djup skildring av skilsmässolivet, men det är underhållande och välspelat. Gott så.


Om serien

Udda veckor, säsong 2 (2022), regisserad av Emma Bucht, Christian Eklöw och Christopher Panov.

Första säsongen hade premiär 2021 och serien har efter två säsonger totalt 14 avsnitt.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: