Four weddings and a funeral

Four weddings and a funeral är en av mina absoluta favoritfilmer och jag älskar de charmiga filmer Richard Curtis gjort utöver den. När jag upptäckte att det gjorts en tv-serie inspirerad av filmen var jag självklart tvungen att se den och det är jag väldigt glad att jag gjorde.

Fyra bröllop och en begravning börjar med att Maya, spelad av Nathalie Emmanuel, reser från sitt jobb som politisk rådgivare till en senator för att gå på sin bästa väns bröllop i London. I staden bor alla hennes fyra vänner från college och hon ser fram emot att träffa dem. Meningen var att hennes arbetsgivare och älskare skulle följt med, men det visade sig när hans otrohetsaffär avslöjades att den var med en annan än Maya. Hon är alltså minst sagt låg när hon landar i London och bättre blir det inte när bröllopet mellan Ainsley och hennes Kash inte alls blir som planerat.

Det bästa med serien är de charmiga skådespelarna som alla är lätta att engagera sig i. Ainsley känns först väldigt ytlig, men hon växer, hennes väldigt brittiska och väldigt snobbiga granne Gemma är underhållande och den töntige, men charmige Duffy är en yngre och trevligare version av filmens Charles. Något annat som är riktigt mysigt är att vissa scener från filmen får nytt liv i serien, som svordomsscenen när Charles försover sig inför det första bröllopet. Även mina absoluta favoritscener från Notting Hill och  Love actually får ta plats. Allt är supercharmigt brittiskt med inslag av såväl pakistanska som amerikanska perspektiv och jag sitter med ett leende på läpparna igenom de tio avsnitten.

Tillhör du dem som tycker om Richard Curtis filmer måste du se serien Fyra bröllop och en begravning som finns på Viaplay. Jag önskar verkligen att det blir en säsong till, då jag verkligen inte är färdig med karaktärerna. Tyvärr verkar det som att det bara blir en säsong, men det har vi ju hört förr om andra serier, eller hur?

 

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: