Darling Mona

Darling Mona av Lena Ackebo är den tredje boken om systrarna Mona och Barbro. Deras mamma har just dött och Barbro ska komma till Mallorca för att hälsa på och planera begravningen. När hon dyker upp är maken Gustaf inte med. Nu ska de skiljas, säger Barbro, som längtar efter ett nytt liv med en ny man, precis som Mona. Som vanligt behöver Mona ta hand om sin syster, eller känner i alla fall ett ansvar för att göra det, medan Barbro gör precis som hon vill. När hon till slut får sällskap av Gustaf drar hon till Palma och berättar inte ens hur det går.

När de ses igen åker Mona till Stockholm för att gå på begravningen. Hon träffar sin före detta man Torbjörn och pendlar mellan att vilja hjälpa honom och att vilka be honom dra åt helvete. Det är så tydligt att hon är van vid att tänka på alla andra än sig själv och nu behöver hon göra det för att verkligen kunna börja ett nytt liv tillsammans med Albert.

Darling Mona är den mest stillsamma av de tre böckerna om systrarna. Egentligen händer det inte jättemycket, men vi får veta mer om Monas liv och hur det förändras. Karaktärerna som skrivits fram i flera böcker har nu blivit riktiga personer med en mängd fel och brister. Det är mer trevligt att återse dem, än en riktigt bra historia, men som trilogi är berättelsen om Mona och Barbro riktigt bra.

2 reaktioner på ”Darling Mona”

  1. För mig lyfte den här trilogin verkligen här i den sista delen. Var lite ljummen innan men nu när jag läst alla tre så gillar jag det mycket!

    1. Det är helheten som gör det. Nu i tredje boken insåg jag verkligen hur stort det var för Mona att faktiskt bli förälskad och lämna sitt gamla liv. Undrar om det blir något mer, eller om Ackebo lämnar dem nu?

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: