En trio lättsmälta

Vi ägnar veckan på Kulturkollo åt lättsmält litteratur och då menar vi inte böcker om polarisar, utan underhållande och fluffiga böcker. Jag gillar dem bäst när det finns lite svärta bland fluffet och därför har jag valt dessa tre böcker:

Ragga som du shoppar av Lin Jansson är rolig, lättsam och charmig, men har också en allvarlig underton som jag tycker mycket om. En av årets höjdpunkter för min del.

Foursome av Jane Fallon är också underhållande om två par, tillika fyra vänner, vars liv helt förndras när en av männen förklarar sin kärlek till kvinnan som inte är hans fru och sedan lämnar sitt eget äktenskap.

All I ever wanted av Lucy Dillon är kanske mer svärta än fluff, men den får ändå räknas som lättsmält. Dillon är skicklig på att skapa karaktärer som engagerar. På svenska heter den Allt jag önskade.

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: