enligt O

Tankar från en bokberoende

Fem fina bekantskaper 2017

Varje gång jag läser en bok av en författare jag inte läst något av tidigare markerar jag det med en asterisk. Att upptäcka en ny författare är nämligen något speciellt, som är värt att minnas. Johanna vill att vi listar fem för oss nya författare som vi upptäckte under förra året och gärna vill läsa mer av.

Det här är mina fem:

Hanya Yanagihara har skrivit en bok till förutom megasuccén Ett litet liv. Jag har redan införskaffat The People in the trees, men är faktiskt lite nervös för att läsa den.

Ayòbámi Adébáyò debuterade med Stanna hos mig vilket betyder att det inte finns något mer att läsa av henne just nu. Jag är dock väldigt nyfiken på vad hon ska hitta på i framtiden.

Lina Bengtsdotter debuterade även hon med Annabelle, en deckare som sticker ut i mängden.

Angie Thomas bok The Hate U give är en av de absolut bästa ungdomsböcker jag läst på länge. Välskriven, modig och relevant.

Petina Gappah debuterade med novellsamlingen An elegy for Easterly som jag köpte signerad när hon var på Bokmässan för många år sedan, men det var Memorys bok som blev det första jag läste av henne. Fantastiskt bra. På engelska har hon också gett ut Rotten row, även det en novellsamling.

 

Föregående

Sista striden i Engelsfors enligt två O

Nästa

Vårens böcker hägrar

10 kommentarer

  1. The hate you give verkar vara något man måste läsa!

  2. Ett litet liv och Anabelle skall jag absolut läsa under 2018.

    • Ett litet liv kräver en del lästid, men Annabelle funkar när som helst.

  3. Ett litet liv vill jag gärna läsa.

  4. Annabelle har jag i alla fall köpt nu, får se när den blir läst.

  5. Yanagihara måste jag läsa, men omfånget gör att jag sparar den lite till ett tillfälle då tiden finns.

    • Tror det är smart. Den tog mig ganska lång tid att komma in i. Det är väldigt många ord.

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: