En av tolv är årets bok

Så har då de tolv nominerade till årets bok avslöjats och jag gissade rätt på en tredjedel.

1. Andras vänner av Liane Moriarty, (Albert Bonniers förlag)
2. Störst av allt av Malin Persson Giolito (Wahlström & Widstrand)
3. Björnstad av Fredrik Backman (Piratförlaget)
4. Ett litet liv av Hanya Yanagihara (Albert Bonniers förlag)
5. Flickorna av Emma Cline (Natur & Kultur)
6. Glöm mig av Alex Schulman (Bookmark förlag)
7. Hennes nya namn av Elena Ferrante (Norstedts)
8. Italienska nätter av Katherine Webb (Historiska media)
9. Sanning och skvaller av Curtis Sittenfeld (Wahlström & Widstrand)
10. Törst av Jo Nesbø (Albert Bonniers förlag)
11. Vargarnas tid av Elisabeth Nemert (Forum)
12. Lykttändaren av Pontus Ljunghill (Wahlström & Widstrand)

Av de tolv nominerade har jag läst lika många och jag skulle mycket väl kunna tänka mig att läsa de andra. I alla fall nästan alla. Nemert och Nesbø lockar ärligt tala sådär. Nemert har jag å andra sidan inte läst, så hon kanske är värd en chans. Nesbø känner jag mig faktiskt ganska färdig med.

Jag tror att priset kommer att delas ut till Fredrik Backman eller Malin Persson Giolito. Vem vinnaren blir får vi veta på Bokmässan.

Vad tycker du om böckerna på listan?

4 reaktioner på ”En av tolv är årets bok”

  1. Jag har läst fyra av böckerna och av dem var det bara Lykttändaren jag tyckte var ok (om än långsam, gillade hans första bok mer). Störst av allt och Flickorna tyckte jag t om var riktigt dåliga och Ferrantes har jag ett rätt svalt förhållande till. Så om dessa fyra är karaktäristiska för resterande böcker på listan så ska jag nog avstå från resten 😉

    1. Jag gillade Störst av allt, men min favorit är nog Björnstad. Lite otippat då Backmans två senaste varit ganska mediokra. Flickorna gillar många, jag tyckte den var okej, men absolut inte wow. Moriarty har skrivit riktigt bra böcker, men den här är inte en av dem tyvärr. Mest nyfiken är jag på Ett litet liv som fått fantastisk kritik. Det är en riktig tegelsten dock, men någon långhelg kanske blir läshelg.

  2. Jag tror också att det står mellan Störst av allt och Björnstad. Har bara läst Flickorna och Glöm mig, så jag ska börja beta av de andra nu.

    1. Jag har läst Moriarty, men inte Schulman. Moriarty har skrivit mycket bättre böcker … Gillade både Björnstad och Störst av allt mycket bättre. Flickorna var okej, men inte mer tycker jag.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: