enligt O

Tankar från en bokberoende

Tematrio – Barn- och ungdomsböcker

Veckans tematrio handlar om barn- och ungdomsböcker. Lyran läser Ordbrodösen av Anna Arvidsson och den ser jag också fram emot att läsa. Min trio med barn- och ungdomsböcker innehåller de här tre titlarna:

Brorsan är kung av Jenny Jägerfeld handlar om vänskap och att åka skateboard. En bra bok, som jag tycker har fått på tok för lite uppmärksamhet. Jag tycker att den borde läsas i skolan, gärna i år 5 eller 6.

Som hund, som katt av Per Nilsson är lågmäld rent språkligt, men känslosam rent innehållsmässigt. En bror och en syster som inte har samma föräldrar hittar en gemenskap som inte tidigare funnits.

Jag lever, tror jag av Christine Lundgren är en väldigt stark bok om en saknad vän och hur man börjar om när någon nära har dött. Finast är skildringen av vänskap mellan en gammal man och en ung kvinna.

Föregående

Moriartys nya lämnar mig oberörd

Nästa

Tre saker jag ser fram emot i vår

11 kommentarer

  1. intressanta böcker, blev nyfiken

  2. Har inte läst en enda av de här, tackar för tipsen 🙂

  3. Tre nya titlar för mig, tack för tipsen!

  4. Kul! De här lite nyare ungdomsböckerna har jag ju ingen koll på alls.

  5. Jag lever, tror jag låter som en bok fler borde läsa.

  6. Det var några jag inte ännu läst.

  7. Böcker jag hört talas om men inte läst. Tack för påminnelsen.

  8. Känner inte till dessa heller, men verkar fina alla tre. 🙂

  9. Nya böcker för mig så tack för tipsen!

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: