Kanonkalendern del 8

8

När jag började fundera över vilka böcker jag skulle ta med bland mina decemberfavoriter, var det självklart att någonting av Bodil Malmsten skulle finnas med. Vilken av hennes böcker det skulle bli var svårare, men det gäller att försöka maximera sina val och då är samlingsvolymer bra att satsa på. Bok nummer åtta blir därför Loggböckerna 2005-2013. Egentligen är originalutgåvorna mycket vackrare, men att få dem alla i en volym ger verkligen valuta för pengarna. Många ord per krona så att säga.

Bodil Malmsten skriver om allt och inget. De första loggböckerna utspelar sig i hennes hus i Finistère och kanske är det de jag tycker bäst om. Därefter flyttar hon till en lägenhet i en stad och sedan hem till Stockholm. Jag brukar inte tycka om att läsa dagböcker, men Malmstens små betraktelser är så otroligt charmiga och inte sällan tänkvärda.

 

3 reaktioner på ”Kanonkalendern del 8”

  1. Att höra Bodil läsa Det här är hjärtat är obeskrivligt fint. Rekommenderar den verkligen som ljudbok!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: