Ingen sommar utan Dessen

the_moon_and_more-540x822

De senaste somrarna har jag läst böcker av Sarah Dessen. Det hör liksom till. Hittills i år har jag läst The Moon and more som innehåller mycket av det som är typiskt för författaren. Vi återvänder till Colby där även Mycket mer än så utspelar sig. Auden och klädaffären skymtar förbi, men den här gången är det Emaline som står i centrum. Som vanligt i Dessens böcker finns det något föräldraproblem och här handlar det om Emalines biologiska pappa, som länge varit frånvarande, men därefter lovat att betala för dotterns collagestudier och sedan dragit tillbaka löftet. Något av en skitstövel alltså, till skillnad från Emalines riktiga pappa, han som hon inte delar gener med, men som alltid funnits där.

Emalines familj hyr ut semestervillor och i en av villorna flyttar ett filmteam in. Ivy är projektledare och chef, en ganska omöjlig sådan och hennes assistent Theo, en udda snobb från New York försöker få Emaline på fall. Detta trots att hon i flera år varit tillsammans med Luke, som jobbar som poolskötare bland villorna.

Filmen ska handla om Clyde Conaway, som nu äger cykelaffären (och det är nu jag undrar om även han fanns med i Mycket mer än så, där cyklar har betydelse. Jag minns inte, gör någon annan det?) men som tidigare var en känd konstnär. Han är motvillig först, men får sedan något av en konstnärlig nytändning. Just den delen av historien hade jag gärna läst mer om.

The Moon and more är bra. Inte en av Dessens absolut bästa, men då hennes lägstanivå är hög är det ändå en riktigt bra bok. Härligt somrig och med en bra kombination av trevligheter och svårigheter. Precis som det ska vara. På svenska heter den Allt och lite till.

5 reaktioner på ”Ingen sommar utan Dessen”

  1. Det är bedrövligt och lite konstigt att jag inte läst Dessen ännu, men nu står hon på min sommarlista också. Hoppas verkligen på massor av lästid under semestern – en dag kvar… 🙂

    1. Det finns många bra. Nyaste på svenska är en av de bästa, men skulle läsa dem på engelska om jag var du. Då heter den Saint Anything.

  2. Jag har länge tänkt läsa något av Sarah Dessen. Hon verkar skriva så trevlig och lättsam litteratur.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: