En smakbit av de första raderna

IMG_3074

Jag har läst och tyckt om Ann-Helén Laestadius böcker om Agnes som bor i Solna, men har sin släkt i Soppero och söker efter sin samiska identitet. Första boken Sms från Soppero har jag läst med elever på Språkintroduktion och tankarna om språk och identitet ligger dem nära.

I fredags landade Laestadius nya bok Tio över ett i lådan och jag är riktigt sugen på att läsa den. Lyssna bara på den här inledning som blir min smakbit denna söndag:

Vi ska flytta.

Inte för att vi vill det.

Vi måste.

Annars riskerar vi att dö. Falla ner i en grop. Slukas av ett hål, stor som en krater, svart som synden. Ända ner i helvetet.

 

Gropen, hålet, kratern, helvetet är gruvan under Kiruna och boken handlar om Maja som bor i staden där LKAB spränger. I staden som flyttas.

6 reaktioner på ”En smakbit av de första raderna”

  1. Jag lyssnade på en intervju med Laestadius häromdagen men kan inte komma på vilken podcast det var – kanske Boktorsk? Hur som helst, jag längtar efter att läsa den då jag tyckte mycket om Sopperoböckerna och konceptet här är ju verkligen intressant. Det låter ju som en dystopi-fantasy – att man måste flytta en hel stad för annars försvinner den. Men – det är sanning. Ja, det ska bli intressant

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: