Tematrio: Minnesvärda mammor

tematrio

Igår var det Mors Dag och min snälla syster hjälpte grabbarna O att köpa blommor och choklad till sin kära mor. Min egen mamma var i Skåne och jag insåg just att jag glömde av att ringde, förlåt! Vi firade i alla fall svärmor.

Självklart handlar veckans tematrio hos Lyran om minnesvärda mammor. Det här är mina utvalda böcker:

1. I Jag ger dig solen av Jandy Nelson dör mamman i en bilolycka och dröjer sig kvar på ett ovanligt sätt. Hennes barn får också veta saker om sin mamma, som de inte vetat tidigare. En riktigt, riktigt bra bok om mammor, barn och mycket mer.

2. Vem som egentligen är mor är en av sakerna som Peter Stamm skriver om i Sju år. Välskriven, tänkvärd och på sina ställen obehaglig.

3. I Per Anders Fogelströms Stadserie möter vi först Lotten som ung flicka, men senare blir hon mor och hon gör verkligen allt och lite till för sina barn. Ett av de starkaste kvinnoporträtten jag vet.

 

3 reaktioner på ”Tematrio: Minnesvärda mammor”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d