Tisdagsutmaning: Favoritdjur

9789163835001

Vi har en djurisk vecka på Kulturkollo och följaktligen handlar tisdagsutmaningen om just djur. Frågan från Lotta lyder så här:

Vilket är ditt fiktiva favoritdjur? 

Jag har funderat på gamla fiktiva djur och inser att jag läste ganska få djurböcker som barn. Den av böcker jag minns mest är nog Trillingarna Svanslös, där Pelle fått sin Maja och dessutom blivit far till Maj, Muff och Murre.

Djur på film blev det desto oftare och Bernard och Bianca tillhörde utan tvekan favoriterna, speciellt gillade jag fågeln som fungerar som flygplan, men jag kan inte för mitt liv komma ihåg namnet. Minns ni?

3 reaktioner på ”Tisdagsutmaning: Favoritdjur”

    1. Det bästa med Findus är egentligen inte Findus, utan de små filurerna som gömmer sig på alla möjliga platser.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: