Deprimerande

Jag älskar att göra listor och mest av allt älskar jag att göra listor med böcker jag vill läsa. Ibland går jag tillbaka och tittar igenom gamla listor, bara för att märka att jag aldrig hunnit läsa det jag planerat. Som den här listan med sommarläsning. En riktigt optimistisk sådan självklart, där jag hunnit läsa tre av femton böcker, samt påbörjat två. Nu har jag självklart läst andra böcker också, men det säger en del om hur dålig jag är på att följa de läsplaner jag har.

Däremot gick mitt mål att läsa böcker från tio nya länder under juli och augusti hyfsat. Det blev sju nya, men ändå totalt tio länder. Nu har jag läst böcker av författare från 16 länder i år. Godkänt tycker jag.

Över huvud taget har jag läst allt för lite i år, faktiskt sedan förra hösten. Först gick luften ur då jag varslades och började nytt jobb, sedan har det kommit husfix och annat i vägen. I sådana lägen förbannar jag min tävlingsinstinkt, som även påverkar läsningen. Hur viktigt är det egentligen? Väldigt tyvärr.

Jag får helt enkelt se min sommarlista som inspiration under hösten.

5 reaktioner på ”Deprimerande”

  1. Det är lite tråkigt när man inte hinner läsa allt man vill, och så översköljs man hela tiden av nya böcker som kommer ut. Men jag är också ganska kass på att följa mina läslistor, så därför försöker jag låta bli att göra dem. För det är ju så härligt med en lista just när man gör den, men risken att bli besviken på sig själv är ganska stor… 😉

    1. Jag gör listor för att komma ihåg, men det blir lite kravfyllt också tyvärr. Mest tråkigt att jag inte hann med planerade tegelstenar, för de lär jag inte orka i höst.

  2. Jag hatar att misslyckas med planer, därför gjorde jag en kort realistisk lista och det fungerade faktiskt. Blev ett par extra böcker lånade av dottern också. Jag gillar att läsa samma böcker som mina barn så att vi kan prata om dem. Under sommaren känns det lättare att tvinga sig igenom halvbra respektive lite tyngre böcker. Läste mest utomlands i solstolen.p

    1. Läste massor utomlands i solstolen, men i augusti var det regn och husfix som gällde. Tyvärr var det de tyngre böckerna som fick stryka på foten därför.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: