Jorden runt på 62 dagar

bokgeografi

Jag tänker försöka bredda min läsning geografiskt under juli och augusti, då jag faktiskt har tid att läsa riktigt mycket. Jorden runt blir det kanske inte, men målet är att läsa böcker från tio länder som jag ännu inte läst något från i år.

Efter en titt i bokhyllan hittade jag följande tänkbara länder, mer eller mindre exotiska ska tilläggas:

 

Algeriet

Nigeria

Norge

Schweiz

Irland

Brasilien

Japan

Zimbabwe

Marocko

Israel

 

Men om jag känner mig själv rätt kan det mycket väl bli något helt annat.

Vad säger du, hänger du på?

 

5 reaktioner på ”Jorden runt på 62 dagar”

  1. Kul! Ser fram emot att läsa om din läsning. Jag kör på med in världsutmaning och hoppas läsa från fler länder i år än förra. Det finns många länder att upptäcka!

    1. Det finns ju det, men sedan jag införskaffade Kindle har det bara blivit brittiskt och amerikanskt. Och chilienskt då …

  2. Kul, jag kände också för att ta tag i min utmaning så de senaste böckerna har varit från Turkiet (De skugglösa av Hasan Ali Toptas) och Israel (Utsuddade spår av Dror Mishani, en av de bästa deckare jag har läst på länge!). Nu väntar japansk rysare och Bolaño! Sedan borde man ju ta tag i Brasilien också så att man har någon koll inför september 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: