Läslista för ledigheten

Påsken stundar och sedan ska jag faktiskt ta ut lite föräldraledighet och vara borta från vardagen lite mer. Det betyder extra lästid och extra lästid kräver en extra lång läslista. Som vanligt är det mycket troligt att jag läser andra böcker än de som står på listan, men en lista är en lista är en lista.

Påsk betyder påskekrim om en får tro norrmännen och några deckare får det bli. Mest sugen är jag på att stifta bekantskap med Jussi Adler-Olsen och då får det bli Kvinnan i rummet, som finns i bokhyllan. Kanske läser jag också Rörgast av Johan Theorin.

Julie Otsukas När kejsaren var gudomlig vill jag definitivt läsa, liksom Stopptid av Juli Zeh och när hjärnan varvat ner lite läser jag gärna Upprorsmakaren av Reza Aslan. En annan bok som lockar är Dagbok för en kropp av Daniel Pennac och så måste jag hinna läsa Elin Boardys nya bok Mary Jones historia.

På iPaden väntar en del engelska böcker och jag hoppas hinna läsa Instructions for a heatwave av Maggie O’Farrell, som snart kommer på svenska om den inte redan gjort det, The Night villa av Carol Goodman och gärna också Here’s looking at you av Mhairi McFarlane.

Optimistiskt? Ja, självklart. Det är så en riktigt bra läslista ska se ut.

 

6 reaktioner på ”Läslista för ledigheten”

  1. Åh vad det låter skönt med lite extra ledighet och lästid, och åh vad jag tror att du är värd det!
    Och åh! (igen…) vad kul att du ska läsa om avdelning Q. De böckerna har verkligen seglat upp som favoriter i min deckarläsningsavdelning (Åsa Larsson är fortfarande ohotad på toppen). De har både humor, allvar och riktigt läskiga mordfall. Enjoy!

    1. Kanske inte ska blanda Q med Hasrry Hole, eller hur var det nu? 😉 Ska bli väldans skönt, det senaste året har varit lite snurrigt och jag kanske kan få lite perspektiv. Eller så läser jag bara järnet och flyr verkligheten. Funkar också.

  2. Listor är listor, ja. Själv har jag en fysiskt påtaglig hög med böcker på mitt nattduksbord. Den fyller jag på (från alla olästa i hyllan) på ett mycket optimistisk sätt. Mina närstående är lite rädd att den ska välta och att jag då ska förolyckas… 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: