Löser pengar verkligen allt?

allt_jag_onskar_mig-193x300

Jag spelar aldrig på lotto, jag är inte med i postkodlotteriet, spelar inte på tipset eller på hästar och jag köper i princip aldrig trisslotter. Ändå drömmer jag ibland om den där fantastiska vinsten som ska förändra mitt liv till det bättre. Jocelyne spelar inte heller på lotto, men en dag blir hon övertalad att göra det och hon vinner. Hon vinner massor.

Hennes enkla liv där hon arbetar i sin sybehörsaffär, bloggar om sömnad, umgås med sina väninnor och är gift med Jocelyn och har två barn som bryr sig väldigt lite om sin mor kan förändras totalt. Men blir det bättre? Vill hon skänka sin familj pengar? Blir livet rikare? Älskar hennes man och hennes barn henne mer?

Jocelyne funderar över vad hon skulle kunna göra med sina pengar och om lycka verkligen kan köpas för pengar. En klassisk historia, men med ett allt annat än klassiskt upplägg. I sin bok Allt jag önskar mig problematiserar Grégoire Delacourt det liv som man hoppas kunna köpa för pengar. Han låter sina huvudpersoner ta oväntade beslut, som får minst sagt oväntade följder.

Allt jag önskar mig har blivit en stor succé i Frankrike och ska bli både pjäs och film under året. Det är långt ifrån Sekwas bästa bok, men en trevlig historia med mer udd än jag förväntade mig. Huvudpersonen Jocelyne är älskansvärd och intressant att följa. En trevlig bok helt enkelt som säkert kommer att hitta många läsare även här.

2 reaktioner på ”Löser pengar verkligen allt?”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: