När inget är som det verkar

smitning-193x300

Smitning av Dominique Dyens kan vara en av de märkligaste böcker jag läst. En riktig brain-fucker helt klart. Det börjar så enkelt med att vi får lära känna Anne, karriärkvinna som längtar efter den rätte. Beskrivningarna av henne är lite taffliga och jag reagerar på att språket är lite krystat. Är det en medioker chick-litt-historia jag läser? Förklaringen kommer senare. Anne finns inte på riktigt, utan är en person i en bok skriven av en författare som verkar ha en rätt jobbig fru, men en trevlig älskarinna.

Eller hur är det egentligen? Ingenting är som det verkar och jag imponeras mer och mer av detta pussel som Dyens lägger. Det som börjar som en trevlig roman om en lyckad kvinna förändras och blir till en väldigt obehaglig historia. På ynka 196 sidor berättas en riktigt snygg historia som vänder upp och ner på handlingen hur många gånger som helst. Imponerande.

Min oro i början över att det här skulle vara den första dåliga bok jag läst från [sekwa] försvann snart och jag förstår verkligen varför de valt att ge ut Smitning, då det är en helt briljant bok. Smitning är Dyens fjärde roman och jag hoppas att [sekwa] kommer att ge ut fler av hennes böcker.

7 reaktioner på ”När inget är som det verkar”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: