Hur många varv kan man dra det

Ibland känns det som om det är riktigt svårt att förnya den här bloggen. Jag har skrivit om böcker i drygt fyra år och det är svårt att vara nyskapande. Alla enkäter har snurrat några varv, alfabetet körts fram och tillbaka, bokgeografi har dragit runt jorden, trios, fyrtal, you name it – det känns som om det mesta är gjort.

Nu är det här varken ett inlägg där jag kommer att avslöja att ”jagtrorjagtarenbloggpaus” eller ens ett inlägg som handlar om fiskande av komplimanger. Det är bara ett konstaterande att det är inte är hur enkelt som helst att trolla fram samma kanin hur hatten och få publiken att applådera.

Alltså behöver jag några nya kaniner och det är vad det här inlägget handlar om.

Bokrelaterade kaniner that is.

Vad skulle ni vilja läsa om?

 

PS. Det skull också kunna handla om att det är februari, årets pissigaste månad, samt att jag varit mer eller mindre (oftast mer) sjuk hela 2013 DS.

 

Photo by peyman toodari on Unsplash

17 reaktioner på ”Hur många varv kan man dra det”

 1. Personligen tycker jag din blogg är bra som den är men ”ny” är jag i bokbloggvärlden. Ja du vi har också varit sjuka här hemma typ under hela Januari och en bit in på februari. Känns inget roligt och nu längtar man till varmare månader!
  Ha en bra onsdag!
  KRAM CISSI

 2. I morgon tycker jag du ska skriva om tyskspråkig litteratur, eftersom jag har en tysk torsdag då! 😉

  Hoppas du hittar blogglusten igen, ibland måste man pausa bara.

 3. beklagar svackan och krassliga februari.

  känner igen mig i att man blir trött på sina egna cirklar, även om jag alltid upplever din blogg som STÄNDIGT NYTÄNKANDE!

  tänk om Obama har rätt: The best is yet to come : )

 4. Jag vet! Periodvis känner jag också att det går på tomgång och de nya idéerna vägrar infinna sig och så blir jag osäker på hur nya de kan vara egentligen efter x antal år. Men det brukar lätta efter ett tag och faktiskt nya idéer brukar dyka upp. Men allt det här vet ju du också… Eftersom jag själv befinner mig på samma ställe tack vare oerhört vidriga februari (men alldeles nu skymtar jag faktiskt solen utanför fönstret för första gången på veckor så det blir kanske slut på det här också vad det lider…) har jag inga konkreta önskemål att komma med, sorry…

 5. Helena Kiessling

  Jag läser din blogg främst för dina synpunkter på det du läser. Och för ditt val av böcker att ta upp.
  Eftersom du är en ständigt läsande person blir det ofta oerhört intressant, oavsett om det är nyutkommen, äldre eller omläst litteratur du skriver om.
  När jag hittade din blogg kändes det som om min egen läsning inspirerades. Jag behöver inga nya kaniner. Varje ny bok är en ny kanin, eller snarare ett helt nytt djur. Det räcker bra för mig.

 6. Tack för en fin blogg! Jag skulle gärna vilja läsa mer om barnböcker, både om böcker för de yngre och för de lite äldre barnen.

 7. Jag läser bokbloggar för att se vilka böcker andra läser, och vilka de tycker är bra. För mig ska det helst inte vara för krångligt eller för många gimmicks. Och då håller jag med att varje bok är ”en ny kanin”. Så länge det finns böcker att läsa, finns det böcker att skriva om, och så räcker det. Fin blogg Du har förresten!

 8. Nu är du orättvis. Du hittar ju kaniner och duvor och små guldmynt hela tiden utan att sälja din bokbloggssjäl. Det är en konst, vi läser för att du skriver ärligt och uppriktigt om böcker. Har du inte lust att trolla fram något nytt så gillar vi ändå. Vila i det!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: