Bokmässepepp del 17: Idus förlag

Idus förlag ger ut böcker själva, med erbjuder också egenutgivare hjälp att ge ut sina böcker. Efter att inledningsvis gett ut mest barnböcker har förlaget nu en utgivningen som spänner över många genrer och vänder sig till såväl barn, som ungdomar och vuxna. Idag är det Ulrika Slottner, som driver förlaget tillsammans med sin man Mats, som skriver om förlagets första bokmässa.

I slutet av september är det Bok- och biblioteksmässa i Göteborg. Vad har du för planer för årets mässa?

För oss på Idus förlag är det första gången vi är med. Det skall bli jättespännande och otroligt lärorikt. Vi ser fram mot spännande möten med både författare och läsare. Vi hoppas på många besökare i vår monter A03:55, men också på att hinna gå runt och kika på andra montrar.

Vilka böcker vill du lyfta fram från ert förlag?

Egentligen vill jag lyfta fram alla böcker. Jag är så imponerad av alla våra fantastiska författare som gör ett sådant bra jobb med sina böcker, som marknadsför med stor entusiasm och som är så positiva och glada. Det är en oerhörd förmån att få jobba med dem. Det är lika underbart varje gång jag får ett nytt manus. Och när det berör mig och känns i hjärtat, då är det allra bäst.

Men en bok som berör mig mycket är: Hon tänder stjärnorna nu – om en liten syster som kom och vände om. Den handlar om en liten familj som mitt i det lyckliga livet drabbas av det ofattbara: Ett efterlängtat syskon dör innan hon ens hinner börja leva. Vi får följa med på en ljuvlig skildring från verkliga livet, som handlar om att även i sorg finns det stunder av lycka.

Vilka av era författare finns på plats?

Vi har försökt ge plats åt alla våra författare och ca 20 st kommer att vara där. Vi har inte så stor monter så vi har delat upp dagarna mellan dem. Monterprogrammet finns på hemsidan.

Vilken författare vill du själv lyssna till?

Anna-Sofia Winroth-Wallström som precis släppt boken Gudarnas föda – den som dödar. Vi har haft förmånen att få vara med och producera boken. Anna-Sofia är själv kakaoplantageägare och har spenderat mycket tid på Hispaniola, dagens Haiti och Dominikanska republiken och jag ser fram mot att höra henne berätta.

Vilken monter missar du inte?

Vi har inte hunnit gå igenom alla utställare ännu, men hoppas hitta några montrar där det finns de som är duktiga på bokappar och också på e-böcker.

Årets tema är Norden. Vilken är din nordiska favoritförfattare?

Det finns så många bra! Men Astrid Lindgren, Stieg Larsson och Liza Marklund tillhör favoritförfattarna. Går vi utanför Sverige så är norska författaren Unni Lindell en favorit.

Vad har du för råd till den som besöker mässan för första gången?

Bra skor och vattenflaska. Visitkort att dela ut till förlagen om du är författare. Håll utkik efter personer med svarta förkläden med texten Idus förlag…..

 

Nya förlag är alltid spännande och jag kommer definitivt att kika förbi. 

 

 

 

 

 

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: