En bok om en blomma

Min absoluta favoritblomma är bougainvillea och jag tröttnar aldrig på att ta bilder på denna fantastiska blomma. Hemma finns den inte. Jag har inte ens vågat köpa den som krukväxt. Bougainvillea är alltså semester för mig.

Alltså handlar dagens bok om en resa och trots att det egentligen inte var en semester, i alla fall inte primärt, tänker jag på den resa till Kenya som jag och tre av mina bästa vänner gjorde i slutet av 1998. Huvudmålet var att besöka Svenska skolan i Nairobi och där samla in material till vårt examensarbete på lärarhögskolan i Göteborg. När det var klart drog vi till Mombasa och därefter på safari i Masai Mara. Några härliga och minnesvärda veckor helt klart.

På stranden i Mombasa läste jag för första gången en bok av Barbara Voors, som är en författare som följt mig sedan dess. Boken var en av hennes första, Tillit till dig och jag föll pladask.

När jag kom hem hittade jag (något otippad) Akvarium i blivande makens bokhylla, köpte Syster min på ett antikvariat och sedan var jag helt fast.

2 reaktioner på ”En bok om en blomma”

  1. Jag gillar också bougainvillea! Fin i soligt klimat. Jag har haft den som krukväxt för länge sedan, men den blev faktiskt rätt skräpig efter ett tag.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d