Babel med flera favoriter

foto: Lars Sundh

Svt Play tittar jag på andra avsnittet av Babel.

Jag gillar vad Jessica Gedin gjort med programmet. Ja, inte hon ensam så klart. Det är inte riktigt samma program som förr, men jag gillar det. Lite lättsammare än förr kanske, men mest för att Gedin är en aning mer sprudlande än sin föregångare. På ett bra sätt.

Sändningstiden däremot är riktigt kass. Tur att det går att se på annan tid.

Bodil Malmsten är en av mina absoluta favoriter och jag såg med glädje inslaget om henne. Hon är verkligen härligt frispråkig och dessutom delar jag i princip alla hennes åsikter. Klart hon har rätt då?!

Filosofiska essäer skulle Bodil Malmsten kalla sina böcker, men hon vill inte att läsarna ska skrämmas bort. Istället kallar hon dem loggböcker. Snart, snart kommer den fjärde av dem med titeln Och en månad går fortare nu än ett hjärtslag. Jag längtar!

I höst kommer en femte och samtidigt en Bodil-box med alla de 5 loggböcker hon skrivit hittills. Synd att jag redan har några av dem. Kanske är det värt att köpa dem ändå och ge bort dem jag redan har? Fina presentböcker helt klart.

Ser också fram emot att få läsa hennes bok om att skriva. Och nästa roman. När den nu kommer.

 

3 reaktioner på ”Babel med flera favoriter”

    1. Lättsammare, men samtidigt tycker jag att Gedin är grym på att ställa oväntade frågor och få gästerna att slappna av. Vi får se hur det utvecklar sig!

  1. Jag kan inte heller bestämma mig för om jag gillar den lättsamma formen eller inte. Jag får ge det ett par avsnitt till. Håller med dig, lite dum sändningstid, men tur att det finns SVT play; den väljer jag.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: