En tanke om kommentarer

Det viktigaste och roligaste för den delen med bloggandet är nog att ge och få kommentarer. I diskussionen växer tanken och dessutom är de snälla bokbloggarna bra för egot. Nu har allt blivit lite krångligare. Blogger har fått för sig att vi alla är robotar och därför måste en halvblind bloggare med brytningsfel försöka både en, två och ibland tre gånger att tyda en helt omöjligt verifieringskod innan jag kan kommentera. Jag behöver ha något väldigt viktigt att säga då.

Sedan använder vissa bloggare discuss som inte alls är kompatibel med min iPad som jag ofta använder när jag läser blogginlägg. Ännu färre kommentarer alltså.

Och nu WordPress. Helt plötsligt får jag bara ett felmeddelande när jag kommenterar och lyckas inte få sagt någonting alls. Ibland lyckas jag kommentera via mitt twitteralias, men långt ifrån alltid. Behöver jag säga att det inte blir många kommentarer från mig trots att jag faktiskt har en del att säga.

Tänkte bara förklara om ni tycker att jag är tystare hos er än vanligt. Ni har helt rätt, men det är inte mitt fel.

22 reaktioner på ”En tanke om kommentarer”

 1. Jag håller med dig, jag avskyr den där *kraftuttryck* robotrutan och har börjat dra mig lite för att kommentera. Själv har jag stängt av den där *kraftuttryck” rutan för den gör mig helt vansinnig. Och dessutom så funkar inte längre prenumerationerna på kommentarer, så man får på något sätt själv hålla koll på de inlägg man har kommenterat och gissa sig till om någon har skrivit något mer.

  1. Testade just, funkar fint. Lite handlar det också om att jag har blivit sämre på att kommentera över huvud taget det senaste. Läser dock alla inlägg!

 2. Håller med. För att få kommentera på blogspot har jag fått ändra mina säkerhetsinställningar. Hos andra får jag felmeddelande (som ibland avhjälps om jag är inloggad hos wordpress vilket jag inte alltid är). Och som du har jag svårt att tyda bokstäverna i kodorden jag ska skriva (och jag trodde det var min halvtaskiga syn;-)

 3. Och sitter man med mobilen är det halvt omöjligt att få till ordkontrollen rätt… Jag tror att jag har lyckats plocka bort den på min blogg, men det är säkert en del som inte upptäckt att den lagts till per automatik. Eller, jag tror att det är så.

 4. Visst blir man galen! Mest galen blir jag på att man inte kan prenumerera på kommentarer längre hos blogspot. Själv tog jag bort min robotruta hos mig. Trodde att jag skulle få jättemycket spam men efter snart en månad utan den har jag inte fått ett enda. (Kan tillägga att jag tar i trä här nu som en galning…)

 5. Att kommentera via blogglovin i mobilen är oftast helt omöjligt, misslyckas i nio fall av tio. Mycket tråkigt, tycker jag.

 6. Jag gillar att kommentera men det har blivit tålamodsprövande. Från mobilen krånglar det ofta. Uppmansr alla att ta bort era kontroller. Då kommer jag att skrlva oftare – hot eller löfte;-)

  1. Det som gör det extra krångligt är att om man har det nya gränssnittet i blogger så kan man inte stänga av rutan. Man måste ändra tillbaka till det gamla gränssnittet för att ändra den inställningen.

   Jag tror att många inte vet att verifieringen kommer upp, eftersom man själv inte ställt in att den ska göra det. Det liksom bara hände av sig självt. Jag hade ingen aning om att den kom upp hos mig, förrän jag bad sambon kolla och då visade det sig att min blogg var exakt lika irriterande som alla andras.

 7. Det är verkligen ett irriterande problem – och jag blev så glad när jag insåg att jag inte är ensam om att ha problem med de där orden. Efter tredje försöket bara snurrar de och till slut vet man knappt alls vad det är för bokstäver. Riktigt, riktigt dumt av dem.

  En eloge till er som tagit bort den rutan!

 8. Nej, precis! Blir vansinnig på att det inte går att kommentera på wordpress utan krångel. De vill ha mig till att logga in på mitt wp-konto men när jag försöker funkar det i alla fall inte.

  1. Jag har precis gjort en ny mailadress som inte på något sätt har någon anknytning med wp och när jag använder den funkar det att kommentera.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: