En nordisk favorit

Veckans bokbloggsjerka handlar om nordiska favoritförfattare.

Pusha för en nordisk författare som du gillar och så vill vi naturligtvis att du ska tipsa oss om en bok av hen som vi absolut måste läsa. 

Jag har många nordiska favoriter, men tänkte att jag skulle försöka hitta någon som kanske inte är så vidda spridd. Annars är Erlend Loe och Jón Kalman Stefánsson stora favoriter tillsammans med Märta Tikkanen och Inger Christensen.

Den jag vill tipsa om är dock Jens Christian Grøndahl, som det visserligen var länge sedan jag läste, men som ändå får räknas till favoriterna. Hans Lucca är en av de bästa böckerna jag läst. Även Tystnad i oktober är fin.

Jag gillar det stillsamma i  Grøndahls böcker och vill definitivt återupptäcka honom inför bokmässan i höst. Det är synd att glömma bort gamla favoriter, men samtidigt lite läskigt att återse dem. Tänk om de mist sin glans.

 

7 reaktioner på ”En nordisk favorit”

  1. Utan andra jämförelser fick det mig att tänka på ”Alias Smith&Jones” ett superbra cowboy-program på TV som jag såg när jag var liten. Fast när jag råkade se ett avsnitt i vuxenålder så var det den värsta skräp man kunde tänka sig.

  2. Min pappa rekommenderade Lucca och jag började läsa den, på danska. Men jag halvvägs så rann det ut i sanden, det är ett av mina dåliga samveten som ligger i hyllan. Jag tyckte inte illa om den, men den tog mycket energi.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: