En är utvald

Veckans bokbloggsjerka handlar om karaktärer då Annika vill att vi gör följande:

Välj en karaktär från en bok som du nyligen har läst och berätta lite om hen.(egentligen stod det honom/henne, men visst funkar hen klockrent här?!)

I några dagar har olika karaktärer snurrat runt i skallen på mig, men till slut har jag valt att skriva om en i boken jag läser just nu, nämligen Frank Mackey i Faithful Place av Tana French.

Frank var med även i Okänt offer och han utmärkte sig även då som den kaxige, lite väl frispråkige, coolingen som inte bara utsätter sig själv för risker, utan även sina medarbetare. Samtidigt är han lojal som bara den och trots sitt hårda yttre något av en softis.

Jag gillar att han återvänder till sina barndomskvarter, då mötet med hans familj gör honom mänsklig. Jag älskar den irländska dialekten som French skriver på och människorna som befolkar hennes böcker.

Frank blir verkligare i den här boken och fallets koppling till barndomskvarteret Faithful Place och det som hände den dagen då han lämnade det.

Jag tycker att Tana French lyckas utveckla den stereotypa Frank Mackey som hon berättade om i Okänt offer och jag gillar sättet hon gör det på. Jag gillar den mjukare Frank mycket, trots att han fortfarande är något av en kliché.

 

 

4 reaktioner på ”En är utvald”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d