Riktigt kul ABC-bok

Storebror O har börjat läsa ibland andan faller på. Aldrig på beställning märk väl. Det krävs också något riktigt roligt för att han ens ska vilja försöka. Som att boken är extra fin, extra rolig eller extra lättläst.

I veckan fick vi hem fina A som i Agata, Ö som i Öivind av Jenny Wik, vars Spermie plus ägg är lika med bebis också är en succé hos familjen O. Fantastiska illustrationer, roliga rim och en bok som lockar den mest motvillige till att läsa eller ”bara” härma.

Lillebrors bokstav är E och där kan man läsa: Elefanten Elmer leker med elden.

Storebrors (och min) bokstav skrattade vi gott åt: Lusen Lisen läser en lista. En mening som också hörts mumlas av grabbarna O lite då och då.

Alla aktuella bokstäver finns inte i början av orden, men de märks alltid ut genom att de är färgade. Lite svårt var det dock för Storebror att förstå att ett a faktiskt är just ett a. Så skriver man ju inte för hand. Kanske kunde typsnittet vara lite mer handstilsliknande för nyblivna läsare. Det måste väl finnas något sådant typsnitt förutom gräsliga comic sans?

Summa sumarum är det här en av de bättre ABC-böcker jag läst. Inte för barnslig, rolig och med fyndiga ramsor till alla bokstäver.


3 reaktioner på ”Riktigt kul ABC-bok”

  1. För lite äldre barn rekommenderas Agaton Öman och alfabetet av Sven Nordqvist varmt! Eller vad sägs om den här: ”Bakom bagare Brödbergs butik satt boven Bengtsson och banditen Bobban och bajsade.” Briljant!

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: