Mina svar på X

X alltså. Går det ens att hitta ord på X? Skam den som ger sig. Jag tog ordboken till hjälp och hittade några.

Följande 5 ord på X ska du försöka para ihop med en eller flera boktitlar:

Xylofon

Xenofobi

Xantofyll

X-kromosom

Xylitol

Hepp, det blev fem ord i alla fall. Ett helt nytt för mig. Xylofon kan man ju spela, kanske i en orkester och med en sådan spelar Mia i När jag lät dig gå av Gayle Forman. Hon har i alla fall två X-kromosom, medan Adam som hon älskat och kanske älskar, har en.

Sd-anhängare brukar påpeka att de inte är rasister (avstår att kommentera vad jag anser om det), men att de lider av Xenofobi blir mer än lovligt tydligt när man läser Jag är inte rabiat. Jag äter pizza. och Fult folk

Xantofyll finns det i blad och blad sitter på träd, som finns i skogen och då kommer jag självklart att tänka på In the woods av Tana French som är en mycket bra och spännande bok. Poliser brukar ha en förkärlek för att tugga tuggummi och säkert också poliserna i denna bok. Tuggummi med Xylitol då.

En karaktär vars för- eller efternamn börjar på X, eller varför inte en karaktär som har ett X i namnet. Det kan räcka gott tycker jag!

I ABC-boken A som i Agata, Ö som i Öivind av Jenny Wik finns en Xylofon som heter Xantippa och trots att hon bara finns med på en sida i boken blir hon dagens karaktär. Konkurrensen var inte mördande ska tilläggas.

Och så en sista fråga på X. Om en person inte vill avslöja sitt namn kan man skriva ett X istället. Ett annat sätt är att använda en pseudonym. Vilken är den bästa bok du läst av en pseudonym?

Nu gäller det då att ha koll på vad författare egentligen heter. En författare som skriver under pseudonym är Assia Djebar, som egentligen heter Fatima-Zohra Imalayens. Det var för att hennes far inte skulle bli upprörd som hon valde att skriva under pseudonym och det är väl ett skäl så gott som något. Jag har visserligen bara läst en bok av henne, Sultanbrudens skugga, men det är en riktigt bra bok och jag vill definitivt läsa mer.

Så, phu, det gick! Nu är jag nyfiken på dina svar!

6 reaktioner på ”Mina svar på X”

  1. Hahahahaha, det enda jag överhuvudtaget kommer på på X är förlaget X Publishing.=) Och serien X-files.=) Och kanske kyssar som markeras XX:=) Imponerande!

  2. Xylofon var det enda jag gissade på förhand skulle dyka upp. X-urvalet är ju så begränsat att man kan börja gissa! Xantofyll var en ny bekantskap.

    5 kvar nu… 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: