Gamla och nya målsättningar

Jag tänkte utvärdera förra årets målsättningar för att därefter kunna sätta upp nya för 2012. Några kommer att kvarstå.

Jag hade tänkt läsa mycket, men utan att stressa och det kan jag säga att jag gjort. Få gånger har jag stressat med en bok, inte ens till bokcirkelsträffar och väldigt sällan till recensionsdatum.  Och faktum är att paniken över att ”alla andra” hinner läsa det som är nytt faktiskt i det närmaste har försvunnit. Jag har också slutat läsa ut de böcker jag inte gillat i större utsträckning. Helt klart godkänt alltså.

Däremot har jag inte läst varken på norska eller danska och det målet får kvarstå 2012. Då jag ska läsa en hel del nordiskt inför mässan borde jag definitivt lyckas.

Boktolvan gjorde att jag upptäckte fler gamla pärlor som jag tänkte, men fortfarande läser jag för nytt och alldeles för ofta svenskt. Jag har varit riktigt dålig på att läsa böcker från Asien, Afrika och Sydamerika i år. Skärpning på det nästa år. Får se om Lyran fixar en ny resa, eller om jag ska sätta ihop en lista själv.

Gällande andra läsutmaningar så läste jag några tänkbara Nobelpristagare och det tänker jag fortsätta med nästa år, men nu som en del av Boktolvan.

Projekt Kill Hyllvärmare ska inledas rejält, för jag behöver verkligen köpa färre böcker och läsa av dem jag redan har. Återkommer om detta i början av januari.

Här är mina mål inför 2012

Klara en Boktolva. Minst.

Läsa nordiska författare även på norska och danska.

Läsa mer från Asien, Afrika och Sydamerika. Återkommer troligen med en lista.

Läsa en andra bok av författare jag nästan glömt bort.

Läsa minst en hyllvärmare i månaden. Återkommer med en lista.

Försöka bli av med min tyska hang-up och ge några författare en chans.

 

Utmaningslista och statusuppdateringar hittar du här.

 

7 reaktioner på ”Gamla och nya målsättningar”

  1. Jag har gett några (eller i alla fall två) tyska författare chansen att visa vad de går för men varken Andrea Maria Schenkel eller Christa Bernuth lyckades övertyga mig det minsta.

  2. Mitt löfte är att inte dra igång en massa läsutmaningar… men jag sätter gärna ihop litteraturlistor till andra 😉

  3. Det där med hyllvärmare har jag redan bestämt mig för, lite läsning inför mässan också och min boktolva är afrikansk. Det får bli mina 2012 – bonus om jag läser på norska eller danska, tack för det tipset!

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: