Visst finns det för- och nackdelar

Jag tillhör ju inte den majoritet av bokbloggarmaffian som bara ääääällllskar hösten. Krispig luft i all ära, men jag föredrar att svettas lite lagom mycket i solen. I helgen har jag parkerat mig i min solstol med en hög böcker och tokläst. Höstens böcker ska sägas och visst är det en av fördelarna med årstiden.

En del av mig vill komma igång. Jag gillar mitt jobb och gillar när det händer saker. Ändå kan jag inte hjälpa att jag irriterar mig lite på att någon annan ska bestämma över min tid. Det är nackdelen med hösten och anledningen till att jag inte instämmer i alla jubelkörer som längtar efter röda träd och frost. Eller röda träd är himla fina, det är de. Och visst kan även jag njuta av en riktigt krispig och solig höstdag. Det är bara att de är så få. Höst på västkusten brukar betyda lite kallare regn än på sommaren och väldigt mycket mer blåst. Dessutom innebär hösten att barfotadagarna är förbi. Inga sköna sandaler eller foul lips, utan strumpor och riktiga skor. Okej för Co. versen, men jag absolut avskyr strumpor.

I slutet av september händer det dock grejer i Göteborg och då njuter jag helt klart av hösten, regn eller inte. Värmebölja och mässvandring hör helt enkelt inte ihop. Dags att väcka liv i bokmässans community och ladda inför bokbonanza i dagarna fyra.

Så ja, gärna höstböcker, bokmässa och en och annan kopp te. Solen och värmen får dock gärna stanna kvar ett tag till. Ledigheten den är däremot slut. På måndag smäller det. Och för er som hört hur det låter när 150 lärare samlas i en förvisso stor sal, vet vad det är för smäll jag talar om. Lite skönt ändå att slippa fixa frukost, lunch, middag och plocka i och ur diskmaskinen i tid och otid. Det finns som sagt fördelar och nackdelar med allt.

3 reaktioner på ”Visst finns det för- och nackdelar”

  1. Men är det inte lite skönt när ordningen kommer tillbaka. Bestämda lästider t ex. Under sommaren infaller lästiderna lite hur som helst.

  2. Älskar att ligga ute i solen och läsa böcker. Hösten har sina fördelar liksom alla andra årstider, men det är något visst med sommaren.

  3. Jag är också minst sagt kluven inför hösten. Slut på föräldraledighet och tillbaka till jobbet. Ev får jag uppdrag i annan stad och måste pendla. Fördel lästid, men är rädd för hur vi ska få det uttjatade livspusslet att gå ihop med heltidsjobb, pendling, förskolehämt/lämn etc. Får se hur det går.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: