enligt O

Tankar från en bokberoende

Dags för bokmässa

Hittade en bokmässeenkät hos både Bokbabbel och Full bokhylla. Har klurat ett tag och här kommer mina svar.

Namn: Linda, men O funkar bra
Hemort: Göteborg, typ i alla fall. En av kranskommunerna om man ska vara petig, men det är jag sällan.
Jag har varit på Bokmässan i Göteborg (ggr): Oj, vet inte exakt, ett tiotal gånger kanske, troligen fler, men det var faktiskt länge sedan sist, 2006 tror jag, eller möjligen 2007. Förra året drabbades jag av hysternervositet och vågade inte visa mig på mässan av rädsla för att stöta på bokbloggare. Helt ologiskt då ingen visste hur jag såg ut och jag inte visste hur de såg ut. Jag har dock väldigt svårt för att ljuga och grodor hoppar inte sällan ur min mun, så jag var också rädd för att börja svamla och mumla om min bokblogg för någon och helt göra bort mig. I år har jag bestämt mig och ni får ta mig som jag är. Varför skulle bokbloggare förresten inte vara utomordentligt trevliga i verkligheten när de är det på internet?
På årets bokmässa ska jag: Träffa bokbloggare, KÖPA böcker då jag inte gjort det på ett par månader, kanske våga mig på att prata med någon författare, lyssna på seminarier under torsdagen och bara njuta av miljön!
Mitt bästa bokmässeminne: Första gången jag gick med maken var trevlig. Tänk att han orkade följa med mig runt alla varv. Vi måste varit väldigt nykära. 😉
Några böcker jag ser fram emot: Böcker? Jag ska leta upp Room tror jag, men jag har ingen specifik önskelista (mer än den milslånga som finns på bloggen då) Köper gärna något afrikanskt som jag inte läst.
Jag hoppas få se: Vill lyssna till Malin Persson Giolito, Barbara Voors, Ann Heberlein. Vill också se seminariet om sex och maskulinitet i skolan som hålls på torsdagen och Elever online samma dag. Sedan ska jag självklart besöka Afrikamontern
Jag hoppas slippa: Skoskav. Jag har redan ångest över vilka skor jag ska ha på mig (kläder också konstigt nog, något som jag inte brukar bry mig om) Vill också slippa höstförkylning och barn som håller mig vakna på natten.
Mitt bästa bokmässefynd: En plansch med ett utdrag från Frödings En morgondröm som jag tyvärr inte vet var den är. Annars är det mest böcker och jag kan inte komma ihåg någon specifik.

Föregående

En pristagare och en bubblare

Nästa

The end of the world (and I don’t feel fine)

9 kommentarer

 1. Det ska bli jättekul att träffas! Känns som om vi har känt varandra ett tag 😉

 2. Jag tror att bokbloggare är lika trevliga i verkligheten som på nätet – jag är det iaf 🙂

 3. Jag är hemskt otrevlig och ful i verkligheten. Folk får skoskav bara av att titta på mig. Bara en varning så där i all välmening.

  • Jag överlever nog. Kanske är det bästa att veta om den hemska verkligheten och sluta leva i en bloggillusion. Varning utfärdas till dig med. 😉

 4. O, jag hoppas vi ses. Jag kommer dit och håller på att svara på enkäten i detta nu!

 5. Jag kommer närvara under vad jag hoppas blir tre dagar. Torsdagen är tyvärr uppbokad med arbete, men biljetter är redan lösta till resterande dagar så då ska jag göra mässan osäker! (Frågan är huruvida jag vågar närma mig andra bokbloggare, men det märker vi nog!)

  • Nej det verkar vara en farlig samling, jag vågade inte förra året. Om du hittar modet är väl bokbloggarcaféet en bra idé!

   • Jag har spanat på bokbloggarcaféidén (vilket ord!), inte omöjligt att jag stannar förbi där för att vila mina stackars fötter och hämta andan. Den som äter lever får se!

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: