Fem fina konsertminnen

Vi är mitt i sommarens konserthelg för min del. Igår var jag och yngste sonen och såg Elton John på Tele2-arena och imorgon är det dags för Coldplay på Ullevi. Dagens topp-5 handlar därför om andra konserter jag varit på.

Att gå med föräldrar på konsert är okej som barn, men att jag tvingades med (jo, så kändes det) på Pauls McCartneys turné med Flowers in the dirt, men hjälp vad bra det var. Det här var den turné då han framträdde med en rad Beatles-låtar för första gången och stämningen på Scandinavium var helt otrolig. Här har jag skrivit mer om konserten.

Jag hade gärna sett Depeche Mode tidigare, men det var först på gymnasiet jag fick lov att gå för mina föräldrar. Det var 5/10 1990 under gruppens Violator-turné och jag gick med en klasskompis. Tror aldrig att jag varit så hysteriskt lycklig under en konsert som då, men frågan är hur glada de runt var åt att sitta vid två hysteriskt skrikande tonårsbrudar. Under I want you now var jag istället nära tårarna och det var ett stort ögonblick.

Blur på Kåren i Göteborg i november 1994 var en av få konserter då jag stått längst fram och vilken konsert det var. De var aktuella med fantastiska Parklife och låtlistan var helt grym. Även om jag egentligen inte är en festivalmänniska är jag (nästan) sugen på att se dem på Way out West i augusti.

Moneybrother på Konserthuset i april 2005 var en härlig upplevelse. Jag var gravid med äldste sonen och han var för en gångs skull lugn i magen när jag dansade runt. Musikerna på scenen var otroliga, speciellt blåssektionen och det svängde som bara den. Sedan dess har jag tappat bort Moneybrother lite och han verkar helt ärligt ha tappat bort sig själv också.

Håkan Hellström på Ullevi 2014 var en upplevelse. Det är långt ifrån den enda konsert jag varit på med honom, senast såg jag och yngste sonen honom på Ullevi 2022 och kanske var det inte ens den bästa konserten med honom, men han var så himla euforisk över upplevelsen av att för första gången uppträda på Ullevi, att det smittade. Även den konserten har fått ett eget inlägg.

4 reaktioner på ”Fem fina konsertminnen”

  1. Britt-Marie Hagman

    Ha ha, vilka föräldrar du har!! Tvingar dig att gå med på konsert!!! Men Linda, det var ju verkligen en helt fantastisk konsert! Både du och Åsa njöt verkligen av både stämningen och musiken! Precis som vi vuxna!! Vi såg ju honom på Ullevi också – kan det ha varit-99 eller -00? Då var ljudet en katastrof på läktaren men du och Nicke tog er ner på planen! En av de bättre konserterna på senare tid var Paul Simon på Scandinavium!! Tror Schneiders var med på alla dessa konserter!

  2. Vilka konserter! Minns när dottern och jag hängde utanför Ullevi när Rolling Stones var här. Kul med kultur med barn, inte musik just nu för oss, men opera tre generationer i våras, i höst ska vi på teater Orlando av Woolf tre generationer, fjortonåringen är mycket intresserad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: