Happy Valley säsong 2

Precis innan den tredje och sista säsongen av Happy Valley hade premiär på svtplay passade jag på att se den andra. Förväntningarna var höga då första säsongen är något av det bästa jag sett i serieväg och även andra säsongen var bra. Den var också obehaglig, kanske ännu mer än förra om än inte lika våldsam. Vissa karaktärer är kvar, medan andra försvunnit. Att huvudpersonen Cathrines före detta man Derek inte finns med känns lite märkligt, men det verkar som att han återkommer i säsong 3. När säsong två inleds är Catherine tillbaka på jobbet och vissa kollegor känns igen. I centrum står John Wadsworth som är otrogen och blir utpressad av sin älskarinna. Vi får även lära känna Ann Gallagher bättre och hon börjar bli en favorit.

En av de saker som berör mig kanske mest är att Ryan blir äldre och börjar förstå att han har en pappa som vill ha kontakt med honom, men ännu inte riktigt fått veta allt som hans pappa har gjort. Det leder till slitningar mellan honom och hans mormor. Att en person som befinner sig i Ryans närhet försöker hjälpa hans pappa att få kontakt är en av huvudberättelserna under säsongen. En annan är jakten på den som mördat flera prostituerade. Kombinationen av det familjerelaterade och det yrkesmässiga fungerar fint. Att en polis har svårt att skilja på yrkes- och privatlivet känns också helt naturligt. Visst går Catherine över gränsen ibland, men det är inte svårt att förstå varför.

Jag tror att jag väntar lite innan jag ser säsong 3 av Happy Valley. I alla fall tills alla avsnitt är publicerade. För den som ännu inte sett de två första säsongerna finns avsnitten på svtplay. Rekommenderas, men kanske inget att se ensam på kvällen om du är mörkrädd.


Om serien

Happy Valley, säsong 2, 6 avsnitt (2016)

Skapad av Sally Wainwright 

Läs om första säsongen här.

2 reaktioner på ”Happy Valley säsong 2”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: